Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umirovljenicima 920.000 kuna

Kerum odlučio o kandidaturi, ali sve će otkriti idući tjedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradonačelnik Željko Kerum izvijestio je danas na konferenciji za novinare kako je devet vijećnika njegove Nezavisne liste, odnosno Hrvatske građanske stranke (HGS), u splitskom gradskom vijeću odlučilo umirovljenicima za uskrsne blagdane donirati 920.000 kuna te je najavio kako će se na lokalnim izborima članovi njegove stranke kandidirati u svim općinama i gradovima Splitsko-dalmatinske županije.

"Ovom donacijom obuhvaćeno je 9.200 umirovljenika, čije su mirovine do 2.000 kuna i svaki od njih će za uskrsne blagdane dobiti bon za preuzimanje robe u vrijednosti od 100 kuna", kazao je Kerum.

Na upit kako je taj novac stigao na račune gradskih vijećnika, Kerum je najprije rekao kako je to nebitno, a potom dodao kako i drugim političkim strankama u Hrvatskoj, država ili grad uplaćuje novac za njihovo političko djelovanje, kojeg mogu potrošiti po zakonu i propisima. "Ti zakoni i propisi su široki i oni omogućuju da se novac za političko djelovanje može potrošiti i na ovakav način kao što to mi činimo", kazao je Kerum.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iznenađenja izbora NAJVEĆI GUBITNICI: 'Lokalni šerifi' koji su pali na izborima! Slika nije dostupna Neizvjesna utrka u Splitu ANKETA: Za koga ćete glasovati u drugom krugu lokalnih izbora u Splitu?

>> Afera vrtići: Kerumu pravomoćno dosuđena globa od 10.000 kuna

Na upit hoće li druge stranke ovu donaciju tumačiti kao dio predizborne promidžbe, Kerum je kazao: „Super, neka tumače kako hoće, ali nitko im ne smeta da doniraju umirovljenike pa ih ja pozivam da to učine. U Splitu se natječe 10-ak stranaka i kad bi svaka uplatila po 920.000 kuna to bi pomoglo umirovljenicima“.

Kerum je najavio kako će sljedećega tjedna biti službeno objavljeno hoće li se kandidrati za splitskoga gradonačelnika. „Odluka je već donesena, ali pošto danas nema mojega suradnika (dogradonačelnika) Jure Šundova, neću je priopćiti, nego će to biti učinjeno sljedećega tjedna. Poslije Uskrsa idemo u kampanju i siguran sam da ćemo polučiti, neću reći pobjedničke rezultate, nego ćemo postići rezultate onakve kakve smo zaslužili“, kazao je Kerum.

Govoreći o svojim rezultatima na gradonačelničkoj dužnosti, kazao je kako je napravio sve što je obećao, spomenuvši posebice uređenej Zapadne obale u Splitu, čije će otvaranje slijediti uskoro. "Tvrdim, da nisam ja bio na vlasti, milijardu posto, Zapadna se obala ne bi napravila još 57 godina koliko je star njezin projekat. Uvjeren sam da će Željko Kerum napraviti (preurediti) i Istočnu obalu u svojem drugom mandatu“, istaknuo je Kerum.

Na upit, znači li to da je on već kandidat za gradonačelnika, odgovori je kako će "to biti objavljeno sljedećega tjedna". "Nećemo ići u kandidaturu samo za grad Split, već ćemo ići u kandidature za sve gradove i općine u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Kladim se da ćemo nakon lokalnih izbora imati najmanje 50 vijećnika u gradovima, općinama i županiji", istaknuo je Kerum.

Osvrćući se na svoj dosadašnji gradonačelnički mandat, Kerum je kazao kako su mediji o njemu neistinito izvješćivali te je zahvalio građanima Splita "što nisu nasjeli na insinuacije i lažne priče". Na upit što ga je najviše zaboljelo od takvog izvješćivanja, Kerum je istaknuo kako je bilo puno udaraca, ali da je na njih oguglao. "Ranije sam se žestio i ljutio, a sad to činim manje, preko nekih stvari sam prešao", dodao je splitski gradonačelnik. (T.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene