Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izabran predsjednik Gradskog vijeća

Kerum razmišlja o gradnji mosta do rodilišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sukobi u Gradskom vijeću u Splitu obilježili su utemeljiteljsku sjednicu na kojoj je, unatoč svega četiri HDZ-ova mandata, predsjednik upravo iz redova te stranke - Tomislav Gojo.

Tomislav Gojo izabran je na mjesto predsjednika Gradskog vijeća Splita na prijedlog Nezavisne Kerumove liste što je još jedan pokazatelj koalicije Željka Keruma i HDZ-a koji splitski poduzetnik uporno odbija priznati. 'Vi ste kritičari, neću vam odgovoriti na to pitanje jer nemam zašto', drsko je rekao Kerum novinarki Nove TV na upit nije li simbioza s HDZ-om u suprotnosti s njegovim retorikom o koaliranju s građanima Splita.

Pročitajte i ovo Suci na zabavi s Kerumom NEPOŠTIVANJE MJERA Policija dovršila istragu o Kerumovoj privatnoj zabavi: Svi su prijavljeni zbog nenošenja maski, posebna kazna i Kerumu Đuro Sessa NEMA OSNOVE ZA STEGOVNI POSTUPAK Šef Vrhovnog suda pokrenuo etički postupak protiv sudaca koji su bili na zabavi u konobi Željka Keruma

Nakon pobjede Željko Kerum je napokon sklopio i koaliciju kako bi lakše vladao Splitom. Očekivano nakon županije, Kerum i HDZ u drugom po veličini gradu bit će partneri sljedeće četiri godine. Tako su zakopane ratne sjekire iz kampanje i optužbe samog Sanadera da se ne glasuje za Keruma budući da on do podne spava, a popodne se trijezni. Nova koalicija tajkuna i HDZ-a čini se nije nešto čime se želi hvaliti jedna i druga strana.

Imovinsku karticu rješava sestra

Točno po dogovoru, HDZ je Kerumovu zetu dao mjesto predsjednika županijske skupštine, a Kerum je danas HDZ-u dao fotelju predsjednika gradskog vijeća. Koalicija svima očita, no Kerum nikako da je prizna. 'To nije koalicija ni sa jednom od političkih stranaka, to je koalicija sa građanima koji je nama dao glas i najbolje rješenje za grad Split!', kaže Kerum. No ti su građani, rekli su svoje na izborima, kada su kaznili HDZ malim brojem glasova. A njihove kritike, da su ovom koalicijom prevareni oni koji su za njega glasali, Kerum nije htio komentirati.

Tomislav Gojo, ušao je u vijeće na mjesto Željane Kalaš, gradske šefice HDZ-a. Glasove SDP-ove koalicije i Nikole Grabića nije dobio, oni su ostali suzdržani, a na sjednici je bilo vidljivo tko je glavni Kerumov operativac, u Gradu, kao i u poslu - sestra Nevenka Bečić. Ona će riješiti i bratovu imovinsku karticu te poručuje da će to biti u zakonskom roku, koji ističe uskoro.

Problemi s prilazima novom rodilištu

Gradsko vijeće odmah je prionulo poslu. Gradonačelnik je nestrpljiv jer treba što prije riješiti probleme poput prilaznih puteva za rodilište. Keruma muče privatnici koji su vlasnici zemlje oko novog rodilišta, koje još uvijek nema uporabnu dozvolu, jer ne može napraviti prilaze preko te zemlje, za koju privatnici traže znatno veću cijenu. 'Razmišljam o gradnji tunela ili mosta, jer je izdatak od, recimo, pet milijuna eura za oštetu privatnicima, za grad neprihvatljiva suma', kazao nam je Željko Kerum.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene