Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U samo dvije godine

Ana Lovrin imenovala kćer sutkinjom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivi Lovrin, pravnici iz Zadra, trebale su samo dvije godine da bi od vježbenice stigla do pozicije suca.

Iva Lovrin pravosudni je ispit položila 29. travnja 2006. i već je tri dana kasnije dobila posao sudačkog savjetnika na određeno vrijeme, piše Jutarnji list. Ubrzo je Iva dobila posao na neodređeno vrijeme, a nedugo zatim njezina je majka, ministrica pravosuđa Ana Lovrin, raspisala natječaj za tri nova suca Općinskog suda u Zadru, slučajnosti li, točno 14 dana nakon što je njezina kći stekla minimalne uvjete za kandidaturu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RADNA AKCIJA KAD JE ŽIVOT BORBA: 'Najvažnije mi je da su cure sretne - sada ćemo biti jače' Slika nije dostupna Izbrisani vlasnici Lovrin i Kalmeta opovrgava napise o izbrisanim vlasniicima zemljišta

Prepreka u Ivinoj karijeri nije bilo. Sudačko vijeće je, doduše, nije podržalo, ali mlada pravnica izabrana je za sutkinju jer je tako odlučilo Državno sudbeno vijeće 18. prosinca na sjednici u Zagrebu. Naime, Iva je od Sudačkog vijeća u Zadru dobila samo šest glasova, a prva tri kandidata dobila su 12, 10 i 7. Tako je u prosincu 2008. godine DSV imenovalo tri suca od kojih je samo jedan kandidat dobio preporuku Sudačkog vijeća. 

Kandidati koji nisu izabrani za suce tvrde da Iva Lovrin teško može zadovoljiti uvjete svojeg novog radnog mjesta. Dvije kandidatkinje koje je predložilo Sudačko vijeće, a koje nisu izabrane za suce, imaju znatno bolju statistiku od Ive Lovrin. Jedna od njih riješila je u tri godine 700 predmeta, a druga 400, s tim da je bila na porodiljnom. Iva Lovrin napisala je lani desetak presuda. Uspješni i sposobni mladi ljudi u Hrvatskoj često bivaju usporeni i onemogućeni u svojoj karijeri jer njihovo mjesto zauzima neka druga osoba, izabrana po nekim čudnim kriterijima. Kamo sreće da je Iva Lovrin talentirana, pravedna, radišna i odgovorna osoba koja će savjesno obavljati sudački posao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene