Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija KBC-a

KBC Zagreb reagirao na tekst o Dariji Šimunov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na tekst o Dariji Šimunov, djevojci koja boluje od multiple skleroze, stigla je reakcija iz KBC-a Zagreb.

Na tekst 'Vapaj očajne majke: 'Ja sam rodila zdravo dijete, a oni su mi je uništili'', o Dariji Šimunov, koji je objavljen 04.11.2014. godine stigla je reakcija iz KBC-a Zagreb.

Pročitajte i ovo Personalizirano liječenje - 2 Bolji ishodi liječenja Dobre vijesti za onkološke pacijente! Personalizirano liječenje tumora od sada i u Hrvatskoj Laboratorij za sekvenciranje tumora - 3 Vrijedna investicija Ovakav laboratorij za liječenja raka uz Hrvatsku imaju još samo Njemačka i Švicarska

Reakciju iz KBC-a Zagreb, koju je potpisao Doc.dr.sc. Zlatko Giljević, sanacijski upravitelj,
prenosimo u cijelosti: 

'Uvodno ističem kako je provjerom utvrđeno da od 2007.g. do 24. rujna 2014.g. u arhivi KBC-a Zagreb nema medicinske dokumentacije na ime Darije Šimunov, što znači da nije pregledavana niti liječena u KBC-u Zagreb u navedenom razdoblju.

Nadalje prvi registrirani pregled pacijentice Darije Šimunov u KBC-u Zagreb učinjen je 25. rujna 2014. godine u polikliničkoj službi (ambulanti) Klinike za urologiju s UZV nalazom uz preporuku urologa da treba učiniti MSCT abdomena i urotrakta. Pacijentici je naglašeno da se s nalazima javi u ambulantu bez ikakve predbilježbe ili čekanja čim bude imala traženi nalaz. Pacijentica je bila naručena za navedenu pretragu u Klinički zavod za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju 17. listopada u 9:30 sati na koji se nije odazvala niti je prethodno odjavila rezervirani termin.

Urolog, bez ranije predbilježbe, a zbog teškog stanja pacijentice, prima 9. listopada 2014. godine na razgovor majku pacijentice. Majci je objašnjen MSCT nalaz i data preporuka za daljnje liječenje tj. da je potrebna konzultacija kirurga. Prema očitovanju urologa majka preporučeno urološko liječenje nije prihvatila, a ponovno je istaknuto da nakon preporučene konzultacije s kirurgom pacijentica može doći bez prethodne predbilježbe. Pacijentica se nakon drugog pregleda 9. listopada 2014.g. više nije javljala niti jednom liječniku u KBC-u Zagreb.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene