Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi za Keruma

Kaznena prijava zbog lokacijske dozvole proširenja zapadne obale Rive

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ova vijećnica u splitskome Gradskom vijeću podnijela je danas Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba grada Splita zbog izdavanja lokacijske dozvole za proširenje i uređenje zapadne obale Rive i prostora ispred hotela 'Marijan' čiji je vlasnik gradonačelnik Željko Kerum.

'Jako dobro znamo kome se pogoduje ovom dozvolom - poduzetniku Željku Kerumu i gradonačelniku Željku Kerumu', izjavila je Bilač novinarima pošto je Državnom odvjetništvu predala kaznenu prijavu. Kaznenu prijavu podnijela je protiv 'odgovornih osoba' grada Splita zbog sumnje u tri kaznena djela: krivotvorenje dokumenta, zloporabe položaja i ovlasti te nesavjesnog rada. Na pitanje tko su 'odgovorne osobe' odgovorila je kako je to Upravni odjel za urbanizam i graditeljstvo grada Splita.

'Osobno smatram odgovornim i gradonačelnika Keruma jer je sve što napravio isključivo napravio u svom interesu', rekla je Bilač, dodajući kako nije točno ono što govori gradonačelnik Kerum da mu je potrebno uređenje ispred hotela 'Marjan' da bi za nj dobio još jednu zvjezdicu, nego taj hotel želi 'što bolje prodati'. Po njezinim riječima, riječ je o velikom i kapitalnom izdatku grada Splita koji, kako je rekla, stručnjaci procjenjuju na 400 milijuna kuna. Građani Splita, a i vijećnici u Gradskome vijeću nemaju podatak o cjelokupnom iznosu tog projekta ni iz kojih će izvora grad Split nabaviti taj novac, istaknula je Bilač.

Također je rekla da je 'dala prijavu o nezakonitosti te lokacijske dozvole' i Upravi za inspekcijske poslove Ministarstva okoliša. Po njezinim riječima, idejni projekt za uređenje i proširenje zapadne obale nije uvažio tzv. studiju valovanja, za koju je plaćeno šest milijuna kuna, a koju su izradili vrhunski stručnjaci Građevinskog fakulteta i Instituta građevinarstva Hrvatske (IGH). U toj se studiji zaključuje da je prije uređenja dijela zapadne obale Rive potrebno izvesti određene građevinske zahvate, to jest produljiti lukobran i izgraditi nove lukobrane kako bi se omogućio neometan promet u splitskoj gradskoj luci, rekla je Bilač. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom Bivši hotel Marjan na splitskoj Zapadnoj obali srušen do kraja - 11 Uskoro se gradi novi FOTOGALERIJA Hotel Marjan u centru Splita u potpunosti sravnjen sa zemljom

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene