Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaznena prijava

Kaznena prijava Orešaru zbog štete od 23 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobijali su poticaje koje su nenamjenski trošili, nisu isplaćivali plaće ni uplaćivali doprinose, prisvajali su sindikalnu članarinu.

Bruno Zvonimir Orešar i još četvorica odgovornih osoba trgovačkih društava Jadrankamen iz Pučišća te Tekstil Uzor i Uzor iz Splita kazneno su prijavljeni za zlouporabu polažaja ili ovlasti kojima je navedenim tvrtkama, njihovim zaposlenicima, sindikatima, državnom proračunu, fondovima i Ministarstvu gsopodarstva počinjena ukupna šteta veća od 23 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Provjera nezakonitosti Zašto je kaznena prijava protiv Brune Orešara u ladici stajala 12 godina? Slika nije dostupna Drpić: On je isisao milijardu kuna Orešar: Radnici su mi prijetili i jedini cilj im je bio preuzimanje tvrtke

>> Orešar izbjegao ročište, radnice Uzora i dalje bez plaća

Poticajna sredstva u iznosu od 1,2 milijuna kuna koje su dobili od Ministarstva gospodarstva nenamjenski su potrošili.

Marko Tomić kao direktor Uzora tijekom 2010. godine nije uplaćivao poreze i doprinose zaposlenicima društva čime ih je uskratio za osnovmna prava , a fondove oštetio za 12 milijuna kuna. Tomića tereta i za štetu od oko 200.000 kuna koje je neovlašteno isplatio tvrtkli Grisko promidžba d.o.o. iz Zagreba

Teo Mandić, Uzorov prokurist iste godine nije isplaćivao plaće, a uskratio je zaposlenike i za ostala prava iz kolektivnog ugovora u iznosu od 1,4 milijuna kuna. Uz to, Mandić je odbijao sindikalnu članarinu iz plaća, a sredstva niej uplaćivao sindikatima i tako ih oštetio za 69.000 kuna.

Bruno Zvonimir Orešar, Erwin Truskander i Velibor Jukić, kao predsjednik i članovi NO Jadrankamena, zajedno s Tomićem i Mandićem, donijeli su više odluka i ugovora kojim je Uzor dao zajam Jadrankamenu u iznosu od gotovo 8 milijuna kuna koje nikada nisu vraćene. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene