Češće nego dosad ribari su u Savudrijskoj vali. Ne zato što izazivaju, već zato što je sezona ribolova u punom jeku. Kazne se gomilaju s obje strane, pa nisu zaobišle ni slovenske adrese.

Galerija


Ribari su na moru su kad god im dopusti vrijeme, a ovih sunčanih dana to je svakodnevno.

Vezani članci Hrvatska pomorska policija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kazne ne prestaju stizati: ''Odvjetnik je rekao da je bolje da ne idemo preko'' Slika nije dostupna Cerar: "Osigurali smo financijska sredstva za plaćanje kazni ribarima"

"Situacija je uvijek napeta, čak i napetija nego prije. Mi ribari imamo već punu kapu od ovoga", govori ribar Ecio Kocijancčić.

Kazne neprestano stižu (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Kazne neprestano stižu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Policija ima pune ruke posla. Hrvatska je u pratnji svakog od njih bez iznimke, a slovenska i dalje upozorava i piše kazne.

"Čim izađemo van i prijeđemo crtu razgraničenja, dođu", govori Kocijancčić.

"Situacija je uvijek ista, uvijek. Uz pratnju naše policije je slovenska, koja dolazi i piše kazne koje redovito stižu meni i mojoj supruzi", govori Diego Makovac.

Kazne neprestano stižu (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Kazne neprestano stižu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Iako se nagađa da će nadolazeći izbori u Sloveniji promijeniti stanje, nitko od ribara u to ne vjeruje. Politika i u ovom slučaju, kažu, nadjačava "malog" čovjeka. Ribari ovom prepucavanju ne vide kraj.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.