Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Radim svoj posao'

Kaže da nije kampanja: Predsjednik u tri dana prešao 1.200 kilometara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 1.200 kilometara prevalio je predsjednik Ivo Josipović od petka do nedjelje. Nije, kaže, u kampanji, niti na odmoru, već radi. Odgovorio je na prozivke svoje protukandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović koja je ustvrdila da radi ušeda treba smanjiti Ured predsjednika kao i broj savjetnika.

Proračun i štednja predsjedniku su bili na pameti. Razlog - kritika protukandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović da je Ured predsjednika prevelik te da ima previše savjetnika. On misli da je savjetnika baš onoliko koliko ih treba biti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oštar Josipović 'Kolinda ne može, ne zna i neće, Brkić vidi i nekakve miševe' Slika nije dostupna Poručio Josipović 'Kampanja za predsjedničke izbore počinje na jesen, a ne danas u Sinju'

U uredu Ive Josipovića na proračunskoj je plaći 147 ljudi. Predsjednik ima 8 savjetnika od kojih troje ne prima plaću na Pantovčaku. Plaće u Uredu predsjednika kreću se od nešto više od 2.800 kuna pa do predsjednikove plaće koja iznosi 22.607 kuna i 69 lipa.

'Moram napomenuti, otkako sam došao smanjio se proračun ureda za jedno 15 posto i smanjio se broj ljudi tako da je vidljivo da se radilo na uštedama tamo gdje je bilo moguće', kaže predsjednik Josipović.

Grabar Kitarović: 'Znam da će kampanja biti podla, ne bojim se ničega!'

Iako nije želio odgovarati na kritike Kolinde Grabar Kitarović predsjednik nije prešutio opasku o podloj kampanji. 'Mene ne zanima što je gospođa Grabar Kitarović rekla. Ako je rekla da će kampanja biti podla onda valjda nešto zna o tome i sprema takvu kampanju. Znate dobro da ja nikada nisam vodio prljave kampanje', kaže predsjednik.

A kampanja za predsjednika traje. Obilazi Hrvatsku. U petak je iz Baške Vode išao u Split. Pa u Pisak i na Klis da bi dan završio u Tisnom i na Murteru te se vratio u Zagreb. 'Nisam na godišnjem odmoru, radim svoj posao, a moj je posao da budem s ljudima pogotovo u turističkoj sezoni. Na svim onim mjestima gdje mogu dati podršku', kaže predsjednik.

U nedjelju je iz Zagreba otišao u Mariju Bistricu odakle se uputio u istarski Barban odakle se vraća kući.

U svega dva dana predsjednik je napravio 1.170 kilometara po Hrvatskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene