Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Biskup hvarsko-bračko-viški msgr. Slobodan Štambuk izvijestio je bosanskohercegovačke biskupe na redovitom zasijedanju koje je danas započelo u Mostaru da će se slijedeći tjedan u Hrvatskoj organizirati tjedan solidarnosti tijekom kojega će se u hrvatskim crkvama prikupljati novac za potporu projektima Hrvata u BiH.


Kako je izvijestila Katolička tiskovna agencija (KTA) biskup Štambuk je 'naglasio da u nedjelju, 15. ožujka počinje Tjedan solidarnosti i zajedništva s ljudima u Bosni i Hercegovini te da je ova inicijativa naišla na dobro zanimanje svećenika u pastoralu u Hrvatskoj'. Biskup Štambuk je izrazio divljenje i potporu Crkvi u BiH za razne socijalne i odgojno-obrazovne projekte s ciljem podupiranja opstanka i povratka Hrvata.

Vezani članci Dragan Čović (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL) Čović: "Jedino Hrvati žele BiH, a separatizam i unitarizam vode njezinu nestanku" Potres kod Banja Luke Potres jačine 2,4 po Richteru zabilježen kod Banja Luke: "Dobro se zatreslo"

Hrvatski biskupi zajedno s biskupima iz BiH potaknuli su tjedan solidarnost i zajedništva sa Crkvom i ljudima u BiH. Svi milodari iz katoličkih župa u Hrvatskoj se, tradicionalno, treću godinu zaredom, prikupljaju u jedan fond kojim upravlja Hrvatski Caritas a iz kojega se putem natječaja financiraju projekti iz područja socijalne skrbi, obrazovanja i malog gospodarstva.