Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tjedan solidarnosti

Katolička crkva u Hrvatskoj će prikupljati novac za Hrvate u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biskup hvarsko-bračko-viški msgr. Slobodan Štambuk izvijestio je bosanskohercegovačke biskupe na redovitom zasijedanju koje je danas započelo u Mostaru da će se slijedeći tjedan u Hrvatskoj organizirati tjedan solidarnosti tijekom kojega će se u hrvatskim crkvama prikupljati novac za potporu projektima Hrvata u BiH.

Kako je izvijestila Katolička tiskovna agencija (KTA) biskup Štambuk je 'naglasio da u nedjelju, 15. ožujka počinje Tjedan solidarnosti i zajedništva s ljudima u Bosni i Hercegovini te da je ova inicijativa naišla na dobro zanimanje svećenika u pastoralu u Hrvatskoj'. Biskup Štambuk je izrazio divljenje i potporu Crkvi u BiH za razne socijalne i odgojno-obrazovne projekte s ciljem podupiranja opstanka i povratka Hrvata.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Hrvatski biskupi zajedno s biskupima iz BiH potaknuli su tjedan solidarnost i zajedništva sa Crkvom i ljudima u BiH. Svi milodari iz katoličkih župa u Hrvatskoj se, tradicionalno, treću godinu zaredom, prikupljaju u jedan fond kojim upravlja Hrvatski Caritas a iz kojega se putem natječaja financiraju projekti iz područja socijalne skrbi, obrazovanja i malog gospodarstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene