Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvjesto jedrilica isplovilo je danas u splitski kanal kako bi sudjelovali u Mrdujskoj regati. Oboren je i rekord u 82 godine dugoj povijesti ovog natjecanja koje se smatra jednim od najstarijih u Europi. Do otočića Mrduje i natrag najbrži su bili Kaštelani koji su otkrili i kako je pao rekord.


Splitski gradonačelnik ispalioje signalnu raketu za start dvjesto jedrilica koje su ispunile splitski kanal. Nije bilo sunca, ali jest juga i levanta. 22 milje dugu dionicu do otočića Mrduje i natrag najbrže je otplovila ekipa Marine Kaštela. S vremenom dva sata i 9 minuta oborili su rekord u 82 godine dugoj povijesti regate.

Vezani članci Splitske ulice u magli - 1 Splićani već dva dana u magli: Meteorolog objasnio zašto je ova pojava na jugu tako rijetka i kako to da se baš sad pojavila Magla u Splitu - 2 Splićane iznenadila gusta magla, pogledajte kako je jutros izgledao najveći dalmatinski grad

U regati su sudjelovale i pripadnice nježnijeg spola, ali i ekipe iz susjednih zemalja. Tako je na drugo mjesto zasjela ekipa iz Crne Gore.

>> Ekipa Nove TV treća na jedriličarskoj regati 'Fiumanka'

Mrdujska regata jedna je od najstarijih u Europi. Održava se od 1927. kad su prve jedrilice stizale do otočića Mrduje i natrag u Split. Ovih dana stiglo je i priznanje splitskim ljubiteljima jedrenja - 2015. ugostit će svjetsku jedriličarsku kremu. Održat će se europsko prvenstvo za olimpijsku klasu fin.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook