Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitivanje ZJZ-a

Kaštela: More zagađeno fekalijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanredna ispitivanja kakvoće mora u Kaštelima pokazala su da je more ondje zagađeno.

Ispitivanja je proveo Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije nakon što je teške želučane tegobe imalo dvoje djece koja su se kupala na Baletnoj školi, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi u Grčkoj Pojačane kontrole na plažama: Jača pokret protiv ležaljki i suncobrana Ilustracija Građani bijesni Gradsko vijeće Splita na tematskoj sjednici o zagađenju kod Sjeverne luke

'Moram vam kazati kako su uzorci mora koje smo izvanredno odradili napravljeni mimo pravila odredbi, jer su uzeti u popodnevnim satima, umjesto tijekom jutra. Unatoč tome, od jučer tri dana uzastopno uzimamo uzorke mora kroz jutro i, utvrdi li se isto stanje, bit ću prisiljena obavijestiti inspekcijske službe Ministarstva zaštite okoliša da na te tri spomenute plaže postave ploče o zabrani kupanja', rekla je ravnateljica Zavoda dr. Jasna Ninčević.

Kako piše list, radi se o najkritičnijim točkama u Kaštelima, a zbog nepostojanja kanalizacijskog sustava i divljih ispusta fekalija u more putem raznih potoka ovakvo stanje ne čudi.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene