Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Produženi vikend je gotov, a puno je vozača na povratku s mora odlučilo testirati novi zagrebački izlaz s autoceste, Demerje. No automatski sustav naplate samo s karticama i ENC uređajima neke je vozače zbunio.


Većina ih ENC uređaje ne drži zalijepljene na vjetrobranu, neki kartice guraju u krive otvore, a treći su pak potpuno zbunjeni kada na naplati ne vide čovjeka u kućici.Kako se vozači još nisu prilagodili, djelatnici Cesta su im stalno uskakali u pomoć i objašnjavali kako ispravno proći kroz automatsku naplatu.

Vezani članci Fail Tko im je dao vozačku?! Voze kao da su na filmskom setu, samo im još nedostaju eksplozije Prometne nezgode - 28 Ove prometne nezgode prave su zagonetke, možete li dokučiti tko tu koga?

Osam staza je za kartice i stani kreni elektroničku naplatu, a dva za brzu elektroničku naplatu. Sve to trebalo bi olakšati ljetnu sezonu koja je pred nama i konačno reći zbogom prometnim čepovima kakve smo navikli gledati. Ukupna investicija je sto milijuna kuna. Nakon spomena ove cifre mnogi su se zapitali znači li to da će poskupjeti cestarina, no, takvih najava nema.