Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanredne mjere obrane od poplava

Izlile se Kupa, Dobra i Mrežnica, vodostaj i dalje raste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Karlovcu su u 14 sati, kad je vodostaj Kupe bio 753 centimetra, proglašene izvanredne mjere obrane od poplave, a vodostaj i dalje raste te je u 16 sati bio deset centimetara viši, rekla je u ime karlovačke ispostave Hrvatskih voda voditeljica Biljana Željeznjak.

Korana, Dobra i Mrežnica tek trebaju dosegnuti 'vršni vodostaj', i to gotovo istodobno, te Kupa u koju se ulijevaju stalno raste, rekla je Željeznjak.

Pročitajte i ovo Poplave na sjeveru Italije Stanje crvene uzbune Sjever Italije se bori s neviđenim poplavama: Palo najviše kiše u 170 godina I dalje odsječene kuće Kupa se i dalje izlIjeva VIDEO Pogledajte strašne prizore snimljene dronom iznad Male Gorice: "Naše područje uopće nije branjeno"

Ako u Gorskome kotaru večeras ne bude većih količina oborina, očekuje se da će vodostaj Kupe rasti do kasne večeri, a zatim će početi stagnirati i opadati. No, ako kiše uz kopnjenje snijega uzvodno od Karlovca budu obilne, opasnosti će i dalje biti, ali mala je vjerojatnost da će vodostaj dosegnuti kritičnih 830 centimetara i da će se proglasiti izvanredno stanje, rekla je Željeznjak.

Objasnila je da riječna korita, zbog naglog kopnjenja snijega i visokih vodostaja, ne primaju vodu, koja se zadržava na poljima, te da su se rijeke izlile na više mjesta u Karlovačkoj županiji.

Kupa se izlila u samom Karlovcu na Obali Trnskog te na Selcu, Donjem Mekušju i u Brodarcima, i dalje u Koritinji. Priselci (na Dobri) su odsječeni od svijeta jer su poplavljene prometnice i uzvodno i nizvodno (uz Dobru i dalje uz Kupu). Most u Belavićima nedostupan je zbog poplavljenih prilaznih cesta, a Mrežnica se izlila i u Zvečaju.

Na ogulinskom području Dobra se izlila na državnoj cesti D 42 u centru Ogulina, a gotovo pedeset metara dubok Đulin ponor pun je vode. Gornja Dobra poplavila je prometnicu Ogulin–Turkovići, a pliva i Drežnica zbog izlijevanja istoimenog potoka te Jasenak podno Bjelolasice zbog izlijevanja Jasenačkog potoka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene