Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori

Karlovac: HDZ i HSS najavili koaliciju s jednom 'kukuriku' strankom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na potpisivanju koalicijskog sporazuma HDZ-a i HSS-a za lokalne izbore u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, spomenuta je mogućnost da se oporbenom dvojcu pridruži i jedna 'kukuriku' stranka.

Predsjednici županijskih organizacija HDZ-a i HSS-a Ivan Vučić i Ivan Banjavčić, kao i predsjednici karlovačkih gradskih organizacija dviju stranaka Damir Jelić i Marina Kolaković, potpisali su danas u Karlovcu Sporazum o političkoj suradnji za predstojeće lokalne izbore.

Potpisivanju su nazočili predsjednici HDZ-a i HSS-a Tomislav Karamarko i Branko Hrg, a kako je istaknuto, razlog potpisivanja je dobra politička suradnja u prethodne četiri godine, kada su također i u Karlovačkoj županiji i u Karlovcu te u više drugih gradova i općina zajedno osvojili vlast i uspješno je obnašali.

Pročitajte i ovo Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković? Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati

>> Karamarko: Bezobrazluk i prepotencija Milanovićev su zaštitni znak

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko naglasio je kako je za stranku potpisivanje sporazuma važno te da bi primjer dobre suradnje HDZ-a i HSS-a u Karlovačkoj županiji i Gradu Karlovcu trebalo slijediti i drugdje u Hrvatskoj.

"Sporazum je znak uspješnog stvaranja jednog kvalitetnog oporbenog mozaika koji će se morati suprotstaviti ovoj nesposobnoj vlasti koja državu vodi u krivom smjeru", rekao je Karamarko. Kao argumente za svoje ocjene naveo je pad gospodarskih pokazatelja, pad kreditnog rejtinga Hrvatske i državni proračun za iduću godinu koji je, kako je kazao, sačinjen "po sistemu što bi bilo kad bi bilo, s potpuno nerealnim planom rasta BDP-a".

"Zbog svega toga potrebno je stvoriti koaliciju koja će jednog dana omogućiti bolji život u Hrvatskoj", dodao je.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg istaknuo je da u okolnosti kada se dobro obnaša vlast, partneri mogu ići po novo povjerenje te je u više navrata izrazio uvjerenje kako je HDZ i HSS "pobjednička koalicija na dobrobit svih građana na ovim prostorima“.

Izvijestio je i da je HSS na svom Predsjedništvu donio odluku da stranačke organizacije na terenu same odlučuju o koalicijskom partnerstvu za lokalne izbore, ali se prednost u pregovorima daje strankama s kojima imaju stalnu suradnju.

Karamarko o drugim koalicijama i 'bahatoj' vlasti

Na novinarsko pitanje o drugim koalicijskim partnerima HDZ-a, Karamarko je kazao kako je već sklopljen sporazum sa strankom Blok umirovljenici zajedno (BUZ) i s Hrvatskom strankom prava (HSD) dr. Ante Starčevića. Dodao je kako im je nakana stvoriti koaliciju za bolji život u Hrvatskoj, budući da "sve više Hrvata i svih građana Hrvatske idu u status siromašnih“.

"Unatoč tome ova vlast bahato razgovara i sa sindikatima i s kolegama u Saboru", kazao je Karamarko. Obrativši se predsjedniku HSS-a Branku Hrgu, kazao je kako se nada da je današnje potpisivanje kvalitetan uvod u sporazum HDZ-a i HSS-a i na državnoj razini, da stranke doista stvore mozaik čvrste koalicije.

Jedna stranka iz Kukuriku koalicije priklanja se HDZ-u i HSS-u?

Karlovački župan Ivan Vučić najavio je mogućnost da u potpisivanju koalicijskog partnerstva i s drugim strankama u županiji računaju i na jednu stranku iz Kukuriku koalicije, ali da to neće biti SDP, na što se Karamarko nasmijao i rekao kako se "već prepao“.

Jelić je kazao da je današnjim sporazumom uspostavljena "osovina suradnje HDZ-HSS“ te da će se koalicijska suradnja i ubuduće temeljiti na nauku dr. Ante Starčevića, Stjepana Radića i dr. Franje Tuđmana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene