Kardinal Vinko Puljić (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL)
Kardinal Vinko Puljić (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL) Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić kako se brojni kandidati na izborima lažno predstavljaju Hrvatima kako bi zauzeli njihove pozicije u vlasti te je rekao kako se za Željka Komšića, koji je u dva navrata biran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH ne zna da se uopće izjašnjava Hrvatom, u intervjuu za Našu TV iz Mostara objavljenim u petak.


"Ne znam koliko se on (Komšić) priznaje Hrvatom. Koliko znam, u njegovim dokumentima nije riječ Hrvat, nego nešto drugo, tako da ja ne mogu to smatrati zakonitim", rekao je kardinal Puljić.

Vezani članci Zoran Ničeno, načelnik Uprave za granicu (Foto: Dnevnik.hr) Policijski načelnik za granicu otkrio nove detalje slučaja: "Nigerijci žele podnijeti zahtjev za azil u Hrvatskoj. Imamo neka saznanja..." Željko Komšić, arhivska fotografija (Foto: AFP) U Mostaru se organizira prosvjed protiv preglasavanja Hrvata kod izbora Komšića

Rekao je kako se brojni kandidati izjašnjavaju kao Hrvati te da je to na izborima "vrlo uočljivo".Komšić je u dva navrata biran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH uglavnom glasovima Bošnjaka zbog čega su prosvjedovale hrvatske stranke.

On je najavio ponovnu kandidaturu za mjesto hrvatskog člana BiH na općim izborima koji će se održati u jesen ove godine.

Vrhbosanski nadbiskup kritizirao je i građane koji ne izlaze na birališta na izborima.Govoreći o Daytonskom mirovnom sporazumu, kardinal Puljić je istaknuo kako je bio na štetu Hrvata, jer je podijelio BiH i ozakonio etničko čišćenje, te nije osigurao jednakopravnost tri konstitutivna naroda. (Hina)