Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uputio sažalnicu

Kardinal Bozanić izrazio sućut SPC-u u povodu smrti patrijarha Irineja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Patrijarh srpski Irinej preminuo je u petak 20. studenog u 91. godini od posljedica zaraze koronavirusom.

Tiskovni Ured Zagrebačke nadbiskupije priopćio je da je nadbiskup metropolit zagrebački kardinal Josip Bozanić uputio u subotu 'sažalnicu Svetome arhijerejskom sinodu Srpske pravoslavne Crkve (SPC) u povodu smrti Njegove Svetosti, gospodina Irineja, patrijarha srpskog'.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara

U sažalnici Svetom sinodu kardinal Bozanić je napisao: "Saznavši da je svemogući Bog pozvao iz ovoga svijeta na drugu obalu života Njegovu Svetost, gospodina Irineja, arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog, u molitvama sam povjerio Božjem milosrđu i ljubavi preminulog Patrijarha, da mu Gospodar života udijeli svoj mir i blaženu vječnost. A ovime izražavam duboku kršćansku sućut članovima Svetog arhijerejskog sinoda, mitropolitima i episkopima, svećenstvu i monaštvu te svim vjernicima Srpske pravoslavne Crkve.

U zajedništvu vjere i nadi uskrsnuća s izrazima osobitog poštovanja u Gospodinu", napisao je kardinal Bozanić, priopćio je u nedjelju Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Poglavar SPC-a patrijarh srpski Irinej umro je u petak, 20. studenoga, u Beogradu u 91. godini, od posljedica zaraze koronavirusom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene