Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U ponedjelajk se nastavljaju razgovori, a HDZ je svakodnevno u kontaktru s mandatarom Tihomirom Oreškovićem.


Ispred Središnjice HDZ-a Tomislav Karamarko novinarima je rekao da se zasad ne zna ništa o podjeli ministarstava, a razgovori se, kaže, nastavljaju u ponedjeljak pa će sve biti jasnije.

Vezani članci Ministri Banožić, Marić i Aladrović Vlada reagirala na vijest o zabavi HDZ-ovaca: "Bilo je oko 150 ljudi, ministri su se kratko zadržali i nije bilo kontakta sa zaraženim" Andrej Plenković u Dubrovniku ''Nije vrijeme za eksperimente i šarlatane, nego za igru na sigurno'': Pogledajte kako je Plenković nazvao Ružu Tomašić

Svakodnevno su u kontaktu s mandatarom i očekuju da će u sljedeća dva do tri tjedna sve biti jasno i sređeno. On očekuje da će biti potpredsjednik vlade.

Karamarko je i danas rekao da je jučerašnja izjava Zorana Milanovića bila bezobrazna.

'Pa to je jedan nepristojan govor kakvom nema mjesta u hrvatskom političkom govoru ni dijalogu. On je čovjek koji je izgubio sve svoje bitke zadnje četiri godine i treba znati gubiti', rekao je Karamarko.

Podsjetimo, Milanović je nakon konstituirajuće sjednice Sabora vladajuću većinu nazvao špijunskom, proustaškom i kriminalnom.

Osvrnuo se i na prijedlog o smanjenju plaća zastupnicima.

'Ja sam u kampanji govorio da bi to trebali napraviti, to nisu neke značajne uštede, ja sam govorio o 25, 30 posto dužnosnicima i saborskim zastupnicima, to je ušteda negdje od 25 milijuna kuna, ali mislim da je vrijeme da na toj simboličnoj razini pokažemo da moramo svi skupa štedjeti jer i plaće saborskih zastupnika i ministara u odnosu na plaće njihovih kolega u drugim zemljama su male, ali ipak u odnosu na plaću prosječnu i prosječnog građana u našoj zemlji su velike. Mislim da je vrijeme da svi skupa podnesemo težinu ovog trenutka i da se probamo izvući iz ove loše situacije' i mislim da hoćemo jer sam optimist', rekao je Karamarko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook