Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Imamo svoj križni put'

Karamarko: Iskreno domoljublje ne ide s lopovlukom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko večeras je na proslavi 23. obljetnice zagrebačke područne organizacije HDZ-a Pešćenica - Žitnjak rekao kako je ta stranka svjesna svojih grešaka na kojima je naučila da iskreno domoljublje ne ide s lopovlukom.

'Mi smo stranka svjesna svojih grešaka na kojima smo naučili da iskreno domoljublje ne ide s lopovlukom', poručio je Karamarko u prepunoj dvorani Kulturnog centra Peščenica.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Imali smo svoj križni put od osnivanja države i organiziranja obrane, no i ružnih trenutaka, rekao je Karamarko dodajući kako je na žalost bilo i kriminala. 'Sjetimo se pretvorbe, ortaka, Fimi medije. Neki od naših ljudi dobro su naplatili svoje domoljublje', kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko te je istaknuo kako je to, međutim, sada iza njih.

Pozivajući na jedinstvo stranke uoči predstojećih lokalnih izbora i na ideje prvog predsjednika HDZ-a i hrvatske države dr. Franje Tuđmana, Karamarko je rekao kako je najmračnije u zadnjih deset godina HDZ-a bio 'sramni proces detuđmanizacije'.

>> Kosor oštro poručila: 'Ne mislim razgovarati s Karamarkom, niti odgovarati pred sudovima'

'Detuđmanizacija znači dekroatizirati HDZ i hrvatsko društvo', rekao je čelnik HDZ-a Karamarko te poručio da je 'Tuđman sidro naše povijesti za koje možemo čvrsto zakačiti naš brod i naše nacionalne osjećaje'.

Karamarko se na obilježavanju 23. obljetnice područne organizacije Peščenica - Žitnjak, čiji je on utemeljitelj, posebno prisjetio onih koji su na ratištima ostavili svoje živote za Hrvatsku.

Obraćajući se nazočnima na proslavi peščeničkoga ogranka, predsjednik zagrebačkoga Gradskog odbora HDZ-a Andrija Mikulić je poručio kako će 'izbori pokazati da ovo nije ni crvena niti Bandićeva, nego HDZ-ova Peščenica'.

Vladajuću je koaliciju optužio za čistke po političkoj podobnosti i da ne izvršava obećanja koja je dala.

Kandidatkinja HDZ-a za zagrebačku gradonačelniku Margareta Mađarić rekla je kako zna što tišti građane Zagreba i Peščenice da će znati riješiti problem nezaposlenih u gradu.

'Znat ću odgovoriti na pitanje kako riješiti problem 50 tisuća nezaposlenih u gradu Zagrebu', poručila je Mađarić obećavši kako će promijeniti stanje u Zagrebačkom holdingu koji zbog, kako je ustvrdila, lošeg SDP-ovog kadroviranja gomila sve veće gubitke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene