Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karađorđević Mesiću: 'Relaksirati odnose u regiji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas kako je srpski prijestolonasljednik princ Aleksandar Karađorđević, koji ga je jutros posjetio u Zagrebu, izrazio želju da se "relaksiraju" odnosi Hrvatske i Srbije te da se "relaksiraju" odnosi u našoj regiji na čitavu prostoru.

Prema Mesićevim riječima srpski je prijestolonasljednik zainteresiran da kapital iz Europe i svijeta dolazi na čitav ovaj prostor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispraćaj u državne počasti Posmrtni ostaci jugoslavenskog kralja Petra II. položeni u obiteljsku grobnicu Slika nije dostupna Svjedočenje poduzetnika Obranović: S tastom Mesićem nikad nisam razgovarao o Glavašu

Na novinarski upit kojim su jezikom komunicirali odgovorio je da su razgovarali na dva jezika. 

- On na srpskom, ja na hrvatskom, ali smo se dobro razumjeli, rekao je.

Na upit očekuje li možda negativne reakcije zbog uloge Karađorđevića u hrvatskoj prošlosti ustvrdio je kako "na ono što su nekad radili Karađorđevići ovaj nije utjecao".

- Ono što sada predlaže, to je mir i tolerancija među narodima i konfesijama, i sasvim je prihvatljivo, ocijenio je Mesić.

Upitan je li možda princ tražio nekretnine u Hrvatskoj odgovorio je kako misli da Karađorđevići u Hrvatskoj nemaju nekretnina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene