Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnost na obali i moru

'Kapetanija treba biti tu radi brzine, sigurnosti i onih koji srljaju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da Hitna pomoć ne bi imala posla i s ozlijeđenim kupačima, brinu se policija i kapetanija na moru. Jadranom plovi oko sto tisuća stranih i domaćih nautičara koji često stisnu gas preblizu obale. Kazna za to je i do čak 15 tisuća kuna.

Prebrzi nautičar Bojan Srića danas je dobro prošao, samo s opomenom. Glisirao je na manje od 300 metara od obale. Opomenu je dobio jer nema plaža u blizini, inače bi platio kaznu od tisuću do 15 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi

'Cilj nam je da svi ti nautičari budu zadovoljni i da se dogodine ponovno vrate zadovoljni sigurni na najljepše more na svijetu, a to je sigurno hrvatski Jadran', ističe Darko Glažar iz Lučke kapetanije Rijeka. 24 osobe su prošle godine poginule na moru. Srećom, smrtonosnih naleta glisera na kupače, nije bilo, baš zbog čestih pomorskih kontrola.

'Kapetanija treba biti na brodu, baš radi sigurnosti, radi brzine, radi drugih ljudi koji srljaju', smatra nautičar Zlatko Vojna. No, ne griješe samo nautičari. Mnogi kupači ne znaju da se ne smiju udaljiti više od 100 metara od obale.

Iako i brzina ima svoje čari, glisirati je preporučljivo na otvorenom moru daleko od prepunih plaža ne ugrožavajući pritom plivače i ronioce. Za prekršitelje će se i ove sezone pobrinuti kapetanija i policija koje su svakodnevno na moru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene