Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjesto rasprava - vrijeđanje

Kaos Sabora: Uvrede, fraze, produženi vikendi...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjesto na konstruktivne rasprave, saborski zastupnici vrijeme često gube na međusobno vrijeđanje. Sabornica je većinom gotovo prazna, a oporba u vrijeme glasovanja o Zakonu koji ne žele podržati - bježi iz sabornice.

Tako je Zakon o golfu jedne je natjerao u smijeh, druge van iz sabornice. Ni nakon gotovo tri godine aktualnog mandata - zastupnici još ne znaju glasovati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ako se može... Evo koliko produženih vikenda možete 'maznuti' sljedeći mjesec Slika nije dostupna Tema dana Kako planirate provesti dugi vikend?

'Pa ljudi moji kad vam se zacrveni tada ste se uključili. Treba li to sto puta ponavljati!', objašnjava Luka Bebić, predsjednik Hrvatskog sabora, pokazujući zastupnicima gdje trebaju stisnuti. 

Pohvatati replike i ispravke za barba Luku je izazov. 'Ne mogu ja gledat tamo i vidjet ovamo. Naime, na sreću nisam razrok.'

S druge strane vrijeđanje je gotovo svakodnevica, a kad nema uvreda zastupnici se služe frazama. Dok jedni govore praznoj sabornici, drugima se ne dopušta da govore. Zastupnici su sada na 'produženom vikendu', koji u njihovom slučaju traje 11 dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene