Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POGLEDAJTE VIDEO

Ništa bez njih: Kanaderi ugasili požare kod Otrića i Posedarja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zračne protupožarne snage upućene su u ponedjeljak poslijepodne u gašenje dva požara u Zadarskoj županiji, kod mjesta Otrić u općini Gračac te kod Posedarja, izvijestila je samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Na požarištu Otrić angažirana su dva kanadera, a u isto vrijeme izbio je novi požar kod Posedarja gdje su preusmjerena dva kanadera s požarišta Otrić, dok su dodatno angažirana još dva kanadera koji su nastavili gasiti požar u Otriću.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a

Požari su zahvaljujući angažmanu kanadera ubrzo ugašeni, javlja Zadarski.hr.

Od početka II. faze ovogodišnje protupožarne sezone (od 1. lipnja do 5. kolovoza) zračne snage su sudjelovale u gašenju 16 požara, osam u Šibensko-kninskoj, pet u Zadarskoj i tri u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Uz gašenje požara, provedeno je i 17 protupožarnih izviđanja s avionima Canadair i Airtractor u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava (BZS „Skylark I“) za rano otkrivanje požara bio angažiran osam puta.

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 75 sata naleta, pri čemu je izbačeno oko 2300 tona vode. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene