Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U poslijepodnevnim satima su imigranti s 15-metarske jedrilice krenuli iz Dubrovnika u prihvatni centar Ježevo.


Šezdeset i šest imigranata azijskog podrijetla s 15-metarske jedrilice Marina drink, koji su u ponedjeljak dotegljeni u dubrovačku luku Gruž, danas su u poslijepodnevnim satima pod policijskom pratnjom krenuli u Prihvatni centar za strance u Ježevu nedaleko od Ivanić Grada.

Vezani članci Dubrovački gradonačelnik zaprijetio ugostiteljima Gradonačelnik Dubrovnika zaprijetio ugostiteljima: ''Tko se ne bude pridržavao pravila, oduzimamo odmah javne površine na godinu dana'' Hotel President, Dubrovnik Ne preporučuje se kupanje! Onečišćeno more na dubrovačkoj plaži

Imigranti su sve do danas bili zbrinuti u organizaciji Stožera za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije. Kako javlja PU dubrovačko-neretvanska, u tijeku je intenzivna međunarodna policijska suradnja u koju je uključen Interpol, a sve u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

>> Među izbjeglicama dolazi do netrpeljivosti, policija sve drži pod kontrolom

Frano Skokandić, dubrovački dožupan i pročelnik Centra za spašavanje, napomenuo je kako se vode pregovori oko toga da ih se deportira u Grčku, ali glasnogovornik MUP-a Dušan Miljuš kaže da deportacija u Grčku još nije dogovorena.

Podsjetimo, nakon što je 25-metarska jedrilica ostala bez pogona, posada broda zatražila je pomoć nazvavši Centar 112 rekavši da se na brodu nalazi 65 muškaraca podrijetlom iz Sirije, Afganistana, Somalije i Egipta. Brod je dotegljen u luku Gruž gdje ih je dočekala policija i ekipa Hitne pomoći.

U luci su postavljeni šatori, gdje je odmah obavljen liječnički pregled te je ustanovljeno da ničije zdravlje nije ozbiljnije ugroženo. Jedna je osoba bila kratko hospitalizirana, no samo zbog infuzije. Neki od imigranata imaju osip za koji su dobili posebne kreme.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.