Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trube 15 dana

Kamioni zaprijetili blokadom i bukom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu se danas čula zaglušujuća buka sirena kolone kamiona. Riječ je o lučkim radnicima i špediterima koji prosvjeduju zbog odluke Carinske uprave da se roba koja stiže kamionima u grad više ne smije cariniti u splitskoj lučkoj carini nego u novoj carini izvan grada, u Dugopolju.

Danas su štrajkaši kamione izveli samo na sjeverni ulaz u grad i blokirali promet. Ako se odluka o carini ne promijeni na splitske ulice, poručuju, stiže konvoj kamiona što će izazvati potpuni kolaps. 

Pročitajte i ovo Ilustracija "Za osobnu upotrebu" Carinicima rekao da nosi osušenu ribu, ali kada su otvorili kovčeg, imali su što vidjeti: U suludoj ideji uhvatio ga jedan četveronožac Marina Bešić Đukarić, reporterka Dnevnika Nove TV Počeli sanaciju zida Obitelj u čiju se kuću zabio kamion treba pomoć: "Ozlijeđena djevojčica je u bolnici, ali je dobro''

'Ako do 2.3. 2009. ne reagira Ministarstvo i ne ukine ovu obavijest onda svi mi izlazimo na generalni prosvjed i splitskim se prijevoznicima pridružuju i prijevoznici iz ostalih dijelova Hrvatske', rekla je, Desanka Vuko, Predsjednica strukovne organizacije otpremnika. Predstavnica radnika Luke d.d. Ljiljana Kuzmanić najavila je da će od 2. ožujka, sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi, prosvjedovati svi radnici sa svom tehničkom opremom. U međuvremenu će nastaviti prosvjede osobnim vozilima 'uobičajenom' rutom u 13 sati od Sjeverne luke, preko Carinarnice, do sjedišta županijskih i gradskih vlasti i natrag.

Kuzmanić je još jedanput upozorila da sve mjerodavne institucije već tri tjedna šute i ne odgovaraju na njihove optužbe da se carina seli u Dugopolje na privatno zemljište kako bi određene osobe za to dobile novac. Lučki radnici ponovno su poslali pismo premijeru Ivi Sanaderu i potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor moleći ih utječu na državnog tajnika Mladena Barišića da poništi odluku o preseljenju carine i da gospodarskim subjektima dopusti da sami slobodno izaberu mjesto carinjenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene