Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos na cestama

Zbog orkanske bure kamioni i tegljači ne mogu prema Dalmaciji, u prekidu neke trajektne i katamaranske linije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama prema Rijeci i Istri mogu samo autocestom A6 Rijek – Zagreb, dok u smjeru Dalmacije za njih nema otvorenog cestovnog pravca. Autocesta A1 na dionici Sveti Rok – Posedarje otvorena je samo za osobna vozila.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutačno nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, i obrnuto, izvijestio je HAK.

Pročitajte i ovo U prometnoj nesreći kod Netretića poginuo motociklist - 7 Kod Netretića Policija objavila detalje tragedije u kojoj je poginuo motociklist: Protiv krivca će biti podnesena kaznena prijava Ilustracija Prometne gužve Kamioni u koloni čekaju pred ulazom u Sloveniju

Prema Rijeci ili Istri, i obrnuto, mogu voziti samo autocestom A6 Rijeka – Zagreb koja je otvorena za sve skupine vozila (zimski su uvjeti na staroj cesti kroz Gorski kotar – DC3).

Snijeg, mjestimice i povremeno, pada u Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim udarima. Zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Vaganac – Vrlika i staru cestu kroz Gorski kotar Zdihovo – Delnice (DC3).

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog vjetra je samo za osobna vozila otvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina uz obaveznu zimsku opremu – DC50 i DC27); samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC54 Maslenica – Zaton Obrovački; na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku i Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Obvezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Lici i Gorskom kotaru te lokalne i županijske ceste na području Čabra i Vrbovskog.

Državna cesta DC218 Dobroselo – Mazin – Bruvno zbog snježne vijavice zatvorena je za sav promet.

U prekidu su trajektna linija Dubrovnik – Lopud – Suđurađ te katamaranske linije Vis – Split, Ubli – Vela Luka – Hvar – Split i Pula – Mali Lošinj – Zadar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene