Na početku svog govora zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić na kratko je zastao i počeo se nekontrolirano tresti.

Galerija


Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović broji još sitno do kraja mandata. Danas je na Pantovčaku dodijelila svoje posljednje odlikovanje. Veleredom predsjednika Republike Franje Tuđmana s lentom i Danicom, posmrtno je odlikovala zagrebačkog nadbiskupa, kardinala Franju Kuharića.

Vezani članci Bozanić je vodio misu na Stepinčevo Bozanić na Stepinčevo: Neprijatelju je bio cilj uništiti Crkvu, a u konačnici Krista i kršćanstvo Ivan Miklenić, Milan Bandić Crkva zbog Srebrnjaka raspalila po Bandiću: "Ne može opstati država u kojoj je lažna optužba dovoljna za skidanje nečije glave"

Odlikovanje je preuzeo zagrebački kardinal Josip Bozanić. Na početku svog govora zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić na kratko je zastao i počeo se nekontrolirano tresti. Službenici iz protokola brzo su reagirali, otvorili prozore i kardinalu donijeli čašu vode.

U pomoć mu je priskočio pomoćni biskup zagrebački monsinjor Ivan Šaško, a po završetku govora kardinal Bozanić objasnio je što mu se dogodilo.

"Ispričavam se, na početku sam bio ipak malo uzbuđen", objasnio je kardinal.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr