Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ekipa Nove TV snimila je nešto što nemate priliku često vidjeti - američki ratni brod Mount Whitney, zapovjedni brod ratne mornarice. Prvi je to američki brod obnavljan izvan granica Sjedinjenih Država. Ni više ni manje nego u Viktoru Lencu.


Iz Mount Whitneya koordiniraju se ratne operacije američke šeste flote. 'Čast je biti ovdje danas kao zapovjednik 6. Flote i moći čestitati svima koji su sudjelovali na ovom važnom projektu', kaže viceadmiral Frank Craig Pandolfe, zapovjednik 6.flote američke ratne mornarice.

Vezani članci Tomislav Tomašević na Sljemenu Zagreb povlači 185 milijuna eura iz EU-a, Tomašević komentirao i predizborne dogovore: "Biramo novo vodstvo stranke" Ruševine s juga - 5 Umjesto luksuza - šikara i ruševine: Plat, Kupari i Belvedere čekaju obnovu, no hoće li je i dočekati?

Tristotinjak radnika svakodnevno je radilo na obnovi ratnog broda na što je potrošeno gotovo devet milijuna eura. 'Mislim da smo prvi ispit položili i na obostrano zadovoljstvo, vjerujem daće se suradnja nastaviti i dalje', ćoptimističan je Robert Škifić, predsjednik uprave brodogradilišta 'Viktor Lenac'.

Mount Whitney prvi je američki zapovijedni brod koji se obnavlja izvan granica SAD-a. 'Mi smo ponosni na to na ovo, a sve je rezultat sinergije uspješne vanjske i sigurnosne politike, kazao je 9. studenog ove godine Davor Božinović, ministar obrane RH (HDZ). Amerikanci su vrlo zadovoljni pa bi posla moglo biti i u budućnosti.

'Suradnja Hrvatske i SAD-a zapečaćena je i produbljena ulaskom hrvatske u NATO, zajedničkim djelovanjem u borbi protiv terorizma', kazao je 9. studenog James B. Foley, veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj.

Mount Whitney uskoro će opet punom snagom zaploviti Mediteranom sudjelujući u borbi protiv terorizma dok će njegova posada s ponosom obavljati svakodnevne zadaće na brodu obnovljenom u Hrvatskoj.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju