Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Ivo Josipović koji boravi na kraćem odmoru u Baškoj Vodi posjetio je gradilište južnog portala tunela Sveti Ilija u Bastu, a zatim, u društvu načelnika Baške Vode Joška Roščića, prošao tunelom do Zagvozda.


'Kamenolom na još uvijek nedovršenom južnom portalu tunela u Bastu je ružan, bespravno proširen te daje vrlo lošu sliku, a još će gora slika biti onima koji sutra budu prolazili kroz tunel Sveti Ilija, pa taj problem treba hitno riješiti', kazao je po povratku iz tunela u Bašku Vodu predsjednik Josipović. 'Domaćini Basta i Baške Vode traže što hitniju sanaciju kamenoloma i u tome im pružan potporu', dodao je Josipović.

Vezani članci Nevrijeme u Splitu (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 1 Zamutio se izvor rijeke Jadro, splitski Vodovod: "Voda je ispravna, ali ipak je prokuhajte prije korištenja" Slika nije dostupna Stanovnici s nadom gledaju rupu u podnožju Biokova

U Makarskoj je predsjednika Ivu Josipovića primio makarski gradonačelnik Marko Ožić Bebek, nakon čega je predsjednik pohvalio planove Makarana s kojima su ga upoznali čelnici grada. 'Makarani su zadovoljni turističkom sezonom i čestitam im na do sada odrađenom turističkom poslu kao i na zanimljivim projektima u kojima ima mjesta optimizmu. Upoznat sam s potrebama grada koji se odnose na bolnicu kao i projektom vezanim za razvoj zdravstva', zaključio je predsjednik Josipović.

>> Stanovnici Imotske krajine cijeli dan obilazili tunel Sv. Ilije

'Razgovarali smo o Domu zdravlja i našoj želji da Makarska dobije opću bolnicu, a predsjednik je obećao kako će se uključiti u tu kampanju', kazao je nakon sastanka makarski gradonačelnik Marko Ožić Bebek. 'Bilo je riječi i o projektu žičare kao i o potraživanjima Grada Makarska od Hotela Makarska, za što imamo valjane argumente, kako bi grad, kao i Opatija, dobio 25 posto plus jednu dionicu. Predsjednik nam je u tome dao potporu pa očekujemo da Vlada te naše argumente uvaži', zaključio je Bebek. (Hina)