Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bor spasio ljude

Stablo spriječilo da gromada ne padne na kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Omišu se jutros opet odronila stijena koju je samo bor spriječio da se surva na krovove kuća i ulice u središtu grada.

Muklo tutnjanje začulo se jutros iznad starog predjela Smokvica u centru Omiša. Stijena se odlomila i krenula na grad. Svaka kiša znači novi strah od odrona za Omišane. Ovoga puta, stijenu je zaustavio samo bor. Nekih 300 kilograma kamena usjeklo se pravo u drvo, a odmah ispod su prve kuće. Čitav grad stisnut je podno klisura.Izgrađena kapelica samo je zahvala vlasnika kuće što još nitko nije poginuo na ovom mjestu čestih odrona. Najgore tek stiže. Uskoro će se ovdje sve tresti od eksplozija mina. Gradi se obilaznicu grada, a tunel bi trebao prolaziti baš kroz ovo brdo.

Pročitajte i ovo Zoran iz Omiša zaustavila se na parkiranom autu Ogromna stijena otkotrljala se s litice kod Omiša: "Ja sam pod dojmom, što da sam ja bio unutra?" Slika nije dostupna Odronila se stijena Ogromna kamena gromada pala na kuću u Omišu

Što će biti kada teški strojevi i eksploziv uzdrmaju stijene?

Omišani naveliko uplaćuju osiguranje kuća.U gradu Omišu svjesni su da će i građevinski radovi, a i kasnija trešnja od prometa ugrožavati mještane novim odronima stijena. Gradonačelnik kaže, u dokumente za sanaciju uložili su milijun i pol kuna. 'Bit će različiti sustav sanacije, sidrenja stijena, postavljanje mreža', rekao je Ivan Škaričić, gradonačelnik Omiša. No, recesijska je godina, novac se tek očekuje od države, a za sanaciju treba 30 milijuna kuna. Ovu stijenu uklonit će stručnjaci, no dok sredstva ne stignu, Omišani će u svojim domovima sa strepnjom čekati svaku novu kišu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene