Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zadarski gradonačelnik i bivši ministar prometa Božidar Kalmeta odbacio je i lažima nazvao iskaze Uskoku bivšeg člana Uprave HAC-a Josip Sapunar, koje je objavio Jutarnji list, a po kojima je Kalmeta uzimao dio novca koji se navodno izvlačio iz cestogradnje u aferi Remorker.


Kalmeta je izjavio kako je riječ o više puta ponovljenim neistinama koje se stalno objavljuju kako bi se skrenula pozornost sa skandala sadašnje vlasti.

Vezani članci Slika nije dostupna Dio novca izvučenog iz HAC-a doniran HNS-u? Slika nije dostupna Mjesec dana istražnog zatvora za osumnjičene u 'aferi Remorker'

'Radi se o još jednoj ponovljenoj laži koju smo više puta čuli u proteklih godinu dana', poručio je Kalmeta i dodao kako te laži imaju za svrhu skrenuti pozornost sa važnijih tema i skandala koji se događaju aktualnoj vlasti i političarima te 'stranci kojoj pada rejting i povjerenje građana'.

'Naslušao sam se ovih godina u politici toliko laži o sebi da ih toliko, kako narod kaže, pas s maslom ne bi pojeo. Ali, mene to posebno ne zabrinjava. Znam da se bavim poslom koji je takav kakav je i u kojem imate puno političkih neprijatelja koji se bore i tuku poviše pojasa, ali i onih koji se tuku ispod pojasa. Međutim to sve ide u rok službe', istaknuo je Kalmeta.

Projekt kojim su se hvalile i HDZ-ova i Kukuriku Vlada nije prošao bez skandala

Jutarnji list danas je objavio dio iskaza koji je Sapunar, kao jedan od osumnjičenika u aferi Remorker, dao Uskoku i u kojemu navodi kako je Zdravku Livakoviću, bivšem pomoćniku tadašnjem ministra Kalmete i također osumnjičeniku u toj aferi, u nekoliko navrata predao novac, a da mu je Kalmeta govorio kako je taj novac 'za Kalmetu i Zadar'.

Iz toga je, kaže, shvatio da dio tog novca Livaković osobno predaje Kalmeti, dok se s preostalim dijelom financiraju političke strukture u Zadru bliske Livakoviću i Kalmeti.

Jutarnji prenosi kako je Sapunar u iskazu opisao da je cijeli projekt izgradnje magistralnih cestovnih pravaca u Hrvatskoj od 2004. do 2008. godine bio 'prožet korupcijom', da su troškovi koje je država platila za izgradnju bili uvećani, a da se 'zaslužne podmazalo vrlo izdašnim provizijama'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju