Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar o nesreći u tunelu Kupjak

Kalmeta: Dionica na kojoj se dogodila nesreća je dobila nagradu kao najbolja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Božidar Kalmeta danas je ustvrdio da se kod tunela Kupjak radilo o nesreći tipičnoj za ovo doba godine kada zbog zatopljenja voda učini svoje te da se na žalost takve nesreće događaju.

Kalmeta je istaknuo da je ova dionica proglašena za najbolju na željezničkim prugama u Hrvatskoj te da je rekonstrukcija dionice napravljena prije tri godine.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u tunelu Pećine - 4 Tragedija u Rijeci Otac poginulog olimpijca: "Svi smo jako potreseni, srećom unuk je preživio" Prizori iz tunela Na dubini od 20 metara VIDEO Izraelski vojnici upali u Hamasov tunel, snimili potresne scene: "Zabilježite ovo prije nego što sve raznesemo"

>> Strojovođe: Nije bio odron već urušavanje potpornog zida

Ministar prometa je istaknuo da se puno ulaže u obnovu željezničku infrastrukturu, možda ne koliko Hrvatska to zaslužuje i koliko bi htjeli, ali u skladu s našim mogućnostima. Uvjeren je da se radi o nesretnom slučaju i moli strojovođe da pričekaju kraj istrage. 'Po onim informacijama koje sad imamo, dakle, ne radi se ni o šini, ne radi se ni o pragu, pruzi, ne radi se o vozilu, radi se o tome da se kamenje u ovom prijelazu iz zimskog u toplije vrijeme, što se često događa, odronilo na prugu i došlo je do nesreće', kazao je Kalmeta.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene