Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprezno u vožnji

Kako vam jedna sekunda može promijeniti život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Budite iskreni – kada ste posljednji put u isto vrijeme vozili automobil i pričali na mobitel? Tipkali poruku? Jeli? Popravljali frizuru? Možete se smatrati sretnima što niste doživjeli tešku nesreću.

Ekipa Provjerenog dokazala je da je za sudar dovoljna tek jedna sekunda!

Vožnja zatvorenih očiju – tako bi se mogla nazvati pustolovina svih nas koji smo barem jednom za vrijeme vožnje bili koncentrirani na još nešto osim na cestu. Osim pogleda, korištenje mobitela i slične navike ometaju i našu koncentraciju tako da i razgovor uz pogled na cesti može biti itekako poguban. U to se uvjerila ekipa Provjerenog u Centru za sigurnu vožnju. Trener Ivo Markanovića otkrio je podatak nad kojim bi se trebali zamisliti – pri brzini od 70 km/h auto u jednoj sekundi prijeđe put od 20 metara! A ako nam nešto omete pažnju, makar na jednu jedinu sekundu, to znači da je auto tada tih 20 metara bez nadzora vozača.

'Za vrijeme vožnje trebali bismo biti samo vozač, ni mama ni tata niti menadžer. Na našem poligonu možete pogriješiti stotine puta, a na cesti samo jednom', zaključio je trener sigurne vožnje.

Kazna za korištenje mobitela za vrijeme vožnje je 500 kuna, a prošle godine u tom je prekršaju uhvaćeno gotovo 20 tisuća vozača! Teško je ne zaključiti kako je to najmanja cijena koju su zbog svoje navike morali platiti. Koliko ljudi na hrvatskim cestama gine zbog ometanja u vožnji – ne znamo, jer se takve statistike kod nas još uvijek ne vode.

Koliko je opasno voziti i dopustiti da nas jedna od navika u tome ometa, pogledajte u videu.

 

Pročitajte i ovo Joško Svaguša puši na balkonu bizarna priča Puši na balkonu i nije ga briga: Bivši predsjednik Hajduka i dalje ne izlazi iz stana koji je odavno prodao! Provjereno: problemi na Murteru - 5 Priča provjerenog Afera ilegalnog kampa na hrvatskom otoku: "Gorim iznutra. Najradije bih srušio sve ovo ovdje…"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene