Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gosti za poželjeti

Kako su Korejci otkrili Dubrovnik...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni zadatak ljudi koji vode hrvatski turizam je: kako goste privući u zimskim mjesecima.

Rješenje se možda krije na Dalekom istoku. Naime, turisti iz Koreje sve više odabiru Dubrovnik, samo tijekom prvih 5 mjeseci ove godine broj korejskih gostiju porastao je čak 5 puta.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

Đir gradom u zidinama, sladoled na skalinima, ili kava na Stradunu - Korejci su brzo naučili dubrovačke običaje. Ove godine Dubrovnik je hit na korejskom poluotoku. Kažu kako je za sve je zaslužna njihova poznata serija snimana u Dubrovniku.

Samo ove zime broj gostiju iz Koreje porastao je 5 puta. 'S prosječnim boravkom 2-3 dana. Ali isto tako prema našim informacijama iz hotela, ima ih jako puno koji sami bukiraju svoj smještaj', kaže Jelka Tepšić iz Turističke zajednice Dubrovnika.

VIDEO Hrvatska je turistima sve privlačnija, a ovo je totalni HIT!

Ugostitelji naglašavaju, Korejci su gosti za poželjeti. 'Oni prvo ne vole sunce! Vole jednostavna jela, koja nisu masna, kao rižoti, ribe, lignje i tako; popiju malo vina', kaže ugostitelj Stjepan Perić.

A možda upravo Dubrovnik turiste iz Koreje privuče na upoznavanje cijele Hrvatske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene