Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz ničeg stvoren novac

Kako su došli od nula do 10.000 kuna na mobitelu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad je 'izmišljanje' novca u pitanju, Hrvatima je malo tko u svijetu ravan. Tako su poneki iskoristili ispriku T-Mobilea i akciju Tomata, kako bi zaradili na desetke tisuće kuna.

Podsjetimo da su korisnici pokretne mreže T-Mobile sredinom studenoga ostali bez usluge. Zbog toga se taj operater ispričao korisnicima i u znak isprike ponudio korisnicima po dva dana besplatnih razgovora prema svim mrežama unutar Hrvatske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata Ilustracija koliko nas ima? Objavljeno koliko Hrvata živi izvan Hrvatske: U jednoj državi ima ih najviše, a nije Njemačka

>> U znak isprike: T-Mobile daje dva dana besplatnih razgovora

Vipnet je, baš u to vrijeme, u svojoj mreži Tomato ponudio tarifu 'Na tuđi račun'. U sklopu te tarife korisnicima je ponuđeno sakupljanje kuna dolaznim pozivima iz drugih mreža. Bonus je prikupljan na jednostavan način, jedna minuta takvog dolaznog poziva = jedna kuna na Tomato računu.

Na malverzacije nemoguće utjecati

Svatko na svoj način od dva spomenuta mobilna operatera, svojom je akcijom htio učvrstiti svoj položaj na tržištu, no nitko od njih nije računao na domišljatost domaćih korisnika. Kako piše portal profitiraj.hr, 'kreativni' pojedinci sve su ponuđeno pretvorili u vlastitu korist, a neki su na Tomato računima završili s desecima tisuća kuna.

Naravno, za to je trebalo jako puno upornosti i poziva, ali trud im se isplatio, jer su Tomatove SIM kartice kupili upravo zbog akcije i pružene prilike od strane T-Mobilea, koji se oglasio i priopćenjem u vezi s tim problemom. 'Na moguće malverzacije vezane uz korištenje besplatnih razgovora, nažalost, nemamo utjecaja', stoji u njihovom priopćenju objavljenom na profitiraj.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene