Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sezona u punom jeku

Evo kako što bolje i jeftinije proći na ljetovanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turistička sezona na jadranskoj obali bliži se samoj špici. Popularna ljetovališta ovih dana vrve mladim ljudima, kojima Hrvatska postaje sve poželjnije odredište za odmor i zabavu.

Marvin je na Jadran stigao iz Njemačke. Putuje često, ali uz pripremljen plan. 'Ne razmišljam samo o sebi, nego i osvojim roditeljima. Zato i putujem s njima kako bismo svi uštedjeli', rekao je.

Pročitajte i ovo Ameriknaci i Hrvatska - 4 Koliko dnevno troše? Naš biser Amerikancima je obožavana destinacija: "Kad im to spomenemo, oni su fascinirani" Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije"

Uštedu i dobar smještaj nude hosteli, koji su među mladima najtraženiji. Cijena tek nešto više od 100 kuna. 'Mladi su vrlo bitni gosti. Mladi sva svoja iskustva prenose i sutra na druge generacije', zaključila je Irena Batur, Omladinski hostel Zadar.

>> Bez pomaka: Turistima nudimo jeftine proizvode iz uvoza umjesto domaćih delicija

Znaju to i dvije prave zaljubljenice u putovanja. Bez poznavanja ijedne riječi hrvatskog jezika, krenule su u posao i otvorile privatni hostel.

'Jednom smo posjetile Zadar i istog se trena zaljubile u grad. Odmah smo potražile mjesto gdje bismo mogle ostati. Ukazala se prilika da otvorimo hostel, sve se poklopilo i razvilo u uspješan projekt!', zaključila je Vanessa Wisby, suvlasnica hostela.

Boravak na otvorenom im je omiljena aktivnost. Zahtjevi mali, a užitak veliki. 'Putujemo tjedan dana, odlučili smo odsjesti ovdje jer se želimo odmoriti neko vrijeme, a u međuvremenu, naravno, i dobro zabaviti', rekla je Sienna, turistkinja.

A sve to može i potpuno besplatno. Dovoljno je ponuditi kuću ili stan na internetu i pustolovina može započeti. 'Projekt je u principu takav da se vi dogovorite s ljudima da oni dođu kod vas u stan i date im svoj stan besplatno, jel, i vi isto tako koristite njihov stan', ispričala je tanja Štura.

Razmjena kuća sve je popularnija. Krajnji rezultat - popunjenost kapaciteta i još novih zaljubljenika u hrvatsku obalu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene