Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Evidencija ulazaka i odlazaka dala rezultata.


Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković pronašao je formulu za štednju. Velik broj prekovremenih sati natjerao je ministarstvo da svoje zaposlenike dovede u red. Svaki dolazak ili odlazak sada se kompjutorski prati. Mjesečna ušteda je 450 tisuća kuna. 'S pojačanom evidencijom dolazaka i odlazaka na posao i s posla, osobito evidencija prekovremenih sati, mjesečni iznos smo prepolovili i na godišnjoj razini možemo uštedjeti od pet do šest milijuna kuna', rekao je Mario Dragun, glasnogovornik MVPEI. Zrinjevac kao adresa ministarstva daje zaposlenicima široku lepezu izbora.

Vezani članci Slika nije dostupna MVPEI oštro odbacuje slovenske navode Slika nije dostupna Francuski Senat potvrdio Protokol o proširenju NATO-a na Hrvatsku

'Zaposlenici rjeđe izlaze'

U radno vrijeme može se popiti kava na špici, obaviti šoping, jesti u restoranima, kupovati na placu. Sve je to udaljeno samo nekoliko minuta hoda od ministarstva, ali traje daleko duže od zakonom propisane polusatne pauze. Strogom kontrolom, izlasci su se prepolovili. 'Primijetili smo da naši djelatnici za vrijeme radnog vremena puno rjeđe napuštaju prostor ministarstva', kaže Dragun. Ministarstvo vanjskih poslova strogo se drži recesijskih naputaka štednje. Osim na plaćanju prekovremenih sati štede na putovanjima, prezentaciji, telefonskim uslugama, pa čak i na uredskom materijalu. Na papirima, olovkama, spajalicama ove su godine uspjeli uštedjeti dva milijuna kuna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju