Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podaci Eurostata

ŽIVOTNI TROŠKOVI Gdje se najviše troši na cigarete i alkohol, a gdje na obrazovanje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potrošnja mjesečnog dohotka ovisi o tome odakle dolazimo.

Na što ćete potrošiti svoj raspoloživi dohodak uvelike ovisi o tome odakle dolazite, navodi se u novom izvješću Eurostata.

Pročitajte i ovo Poslodavci ga ne smatraju valjanim razlogom za bolovanje: Evo zašto biste trebali dobiti slobodan ako vam je narušeno mentalno zdravlje PODACI EUROSTATA Jesu li Hrvati rekorderi po bolovanju? Pogledajte tko u Europskoj uniji najviše boluje Ilustracija Poražavajući podaci Većina zaposlenih u Hrvatskoj razmišlja o dodatnom poslu: "Troškovi života predstavljaju značajan izazov za mnoge radnike i njihove obitelji"

Za Ruse, primjerice, većina mjesečnih prihoda odlazi na hranu, alkohol i duhan. U SAD-u najveći izdatak je zdravstvena skrb, a u Japanu nešto više od četvrtine mjesečnih prihoda košta stanovanje. U Saudijskoj Arabiji gotovo 10 posto odlazi na namještaj.

Grafikon koji je napravio Economist razrađuje potrošnju po kućanstvima u glavnim svjetskim ekonomijama i EU-28. Ne iznenađuje podatak da se ističu hrana i stanovanje.

Australija je primjerice zemlja koja najviše troši na rekreaciju, a Južna Koreja na obrazovanje. Osim na hranu, alkohol i cigarete, Rusi najviše troše i na odjeću i obuću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene