Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Do prije nekoliko godina Zračna luka Osijek imala je dvadesetak letova na godinu, do kraja ove očekuje ih preko tisuću!


Do prije nekoliko godina Zračna luka Osijek nije imala ni za plaće, pista je zjapila prazna, a aerodrom se spominjao tek kao neiskorišteni potencijal. Danas vlada posve drukčija slika - zbog letova prema Londonu dolazi se iz cijele regije.

Vezani članci Turisti koji su se oteli kontroli - 1 Galama, uriniranje, konzumacija opijata... Split i prije srca sezone muče veliki problemi: "To je kuga i kolera" Užasni vozači (Foto: thechive.com) Svjetsko prvenstvo za najgore vozače može početi, tko je vaš favorit?

Dapače, otkako je Osijek povezan s Londonom, broj noćenja britanskih državljana je udvostručen, a u Slavoniju se dolazi iz različitih krajeva.

Po broju domaćih letova Osijek će uskoro nadmašiti i Zagreb. Do prije nekoliko godina Zračna luka Osijek imala je dvadesetak letova na godinu, do kraja ove očekuje ih preko tisuću!

Osijek uskoro postaje i polazna točka s najviše domaćih letova. Od 1. srpnja bit će spojen s pet hrvatskih gradova.

"Dvaput tjedno će se moći letjeti za Pulu, dvaput tjedno za Rijeku, a Croatia Airlines i Trade Air će za Split i Dubrovnik letjeti po triput tjedno. Nastavlja se i linija prema Zagrebu tri puta tjedno", napomenuo je Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek.

Zanimljivo, domaće letove sufinancira Ministarstvo prometa pa je letjeti, primjerice do Splita, jeftinije nego putovati autobusom.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju