Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasovi dijaspore

HDZ u Irskoj osvojio – jedan glas: Pogledajte kako su glasali birači u nekim Hrvatima zanimljivim zemljama

Zagreb: Andrej Plenković obratio se medijima nakon objave službenih rezultata EU izbora (Marko Prpic/PIXSELL)
Zagreb: Andrej Plenković obratio se medijima nakon objave službenih rezultata EU izbora (Marko Prpic/PIXSELL)
Aktualno Galerija Zagreb: Andrej Plenković obratio se medijima nakon objave službenih rezultata EU izbora (Marko Prpic/PIXSELL) Zagreb: Andrej Plenković obratio se medijima nakon objave službenih rezultata EU izbora (Marko Prpic/PIXSELL) +0 Dijaspora, Irska, DIP (Foto: Screenshot/DIP) Galerija 1/2 >>
Državno izborno povjerenstvo je objavilo izborne rezultate i iz inozemstva. Zanimljivo je ono iz Irske. Tamo je HDZ osvojio jedan (1) glas.

U Irskoj su glasale 53 osobe, a jedan je listić bio nevažeći. Živi zid osvojio je 12 glasova, SDP devet, a lista Mislava Kolakušića sedam glasova. Možemo! je dobilo šest glasova, Amsterdamska koalicija četiri glasa, a Most tri. Neovisni za Hrvatsku iz Irske su dobili dva glasa, a jednako toliko dobili su i Pametno te lista Marijane Petir. Suverenisti, HDZ, HNS, SDSS i Snaga dobili su po jedan glas iz Irske.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera" Tomislav Tomašević Nakon izbora Tomašević o Grmoji kao mandataru: "Mi nismo ti koji postavljaju uvjete"

Među njima su najviše preferencijalnih glasova osvojili Tihomir Lukanić, Biljana Borzan, Mislav Kolakušić, Tomislav Tomašević, dok su Valter Flego i Anka Mrak Taritaš osvojili jednak broj glasova kod HSS-a, Glas-a, IDS-a, HSU-a, PGS-a, Demokrata i Laburista, a Ivan Prskalo i Božo Petrov osvojili su jednak broj preferencijalnih glasova kod mostovaca.

U Njemačkoj je, baš kao i u Irskoj, obrađeno 100 posto izbornih mjesta, a glasalo je ukupno 2212 birača, prema posljednjim podacima DIP-a.

Koalicija Hrast – Pokret za uspješnu Hrvatsku, HKS, HSP dr. Ante Starčević i Ujedinjeni hrvatski domoljubi osvojili su 648 glasova, odnosno 29,46 posto.

Bruna Esih – Zlatko Hasanbegović: Neovisni za Hrvatsku i HSP osvojili su 437 glasova, odnosno 19,87 posto. HDZ – 360 glasova, odnosno 16,37 posto, Živi zid 221 glas odnosno 10,05 glasova.

Mislav Kolakušić osvojio je 104 glasa, odnosno 7,72 posto, Most 86 glasova, 3,91 posto. Možemo i ORaH osvojili su 74 glasa, odnosno 3,36 posto glasova. SDP je osvojio 65 glasova birača, odnosno 2,95 posto.

U BiH izborima je pristupilo 10.952 birača. HDZ je u BiH sa 75,35 posto odnio uvjerljivu pobjedu, a slijede ga Hrast (9,25) te Neovisni za Hrvatsku i HSP (5,40 posto). Najviše su preferencijalnih glasova među njima osvojili Željana Zovko, Ruža Tomašić i Željko Glasnović. SDP je u BiH osvojio tek 1,95 posto glasova, odnosno 2012 glasova.

Prema podacima DIP-a od 8 sati, u SAD-u su obrađena sva četiri biračka mjesta. Glasalo je 148 birača.

Uvjerljivi pobjednik je koalicija Hrast – Pokret za uspješnu Hrvatsku, HKS, HSP dr. Ante Starčević i Ujedinjeni hrvatski domoljubi, koji su osvojili 34 glasa, odnosno 23,44 posto.

Slijedi Bruna Esih – Zlatko Hasanbegović: Neovisni za Hrvatsku i HSP sa 29 glasova, odnosno 20 posto. HDZ je osvojio 24 glasa, odnosno 16,55 posto. SDP je osvojio 15 glasova, odnosno 10,34 posto. Možemo i ORaH osvojili su 11 glasova, odnosno 7,58 posto. Marijana Petir dobila je 2 glasa, odnosno 3,44 posto.

Aktualno Obrađena sva biračka mjesta: SDP i HDZ izjednačeni s 4 mandata. Najviše glasova osvojili Tomašić i Kolakušić Mislav Bago donosi rezultate izbora (Foto: Dnevnik.hr) Mislav Bago donosi rezultate izbora (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Vjekoslav Đaić razgovara s Ružom Tomašić (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Obrađena sva biračka mjesta: SDP i HDZ izjednačeni s 4 mandata. Najviše glasova osvojili Tomašić i Kolakušić 1/2 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene