Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kako je Crnković istovremeno pljačkao Finu i svjedočio na sudu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dvomjesečne stanke nastavljeno je suđenje skupini osumnjičenih za krvave pljačke Fine i Zabe iz rujna 2005. godine. Odvjetnici su počeli iznositi obranu.

Posebno je zanimljivo što je odvjetnik drugooptuženog Grge Crnkovića zatražio spis Općinskog suda u Zagrebu kojim se potvrđuje da je njegov branjenik u vrijeme pljačke boravio upravo na sudu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TERET SNOSI I HNB? Zbog lihvarenja optužena Zagrebačka banka i dvoje djelatnika: Poznati detalji višemilijunske prevare Slika nije dostupna GOLEMI DOKUMENT Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević objavio zapisnik o primopredaji vlasti, sadrži gotovo 2000 stranica

Iz zapisnika se jasno vidi da je drugooptuženi Grgo Crnković u vrijeme dok se odvijala pljačka Zabe na Drvinju, tijekom koje su pljačkaši uputili, pokazalo se, fatalne hice na Dragutina Golika Zmiju, građanina koji ih je pokušao spriječiti u bijegu, boravio na Općinskom sudu.

Crnkovićev odvjetnik, Branko Šerić, kaže kako to nije jedini adut obrane jer Crnković, navodno, ima alibi i za pljačku Fine.

- U to vrijeme moj je klijent kontaktirao s policijom u Bauerovoj ulici pa sam zatražio da se kontaktiraju ti policajci jer se vrijeme i u ovom slučaju poklapa s vremenom pljačke, kaže Šerić.
     
Današnje svjedočenje obilježilo je i svjedočenje nezavisnog forenzičara Vojina Maštruka. Od njegove virtualne rekonstrukcije pljački, koja vjerno prikazuje slijed događaja, mnogo se očekivalo. No, ta rekonstrukcija izravno ne tereti nijednog osumnjičenog.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene