Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klemm za Novu TV

'Kako ćemo bježati? Zar bi se branitelji trebali skrivati u crkvi?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josip Klemm, jedan od organizatora prosvjeda branitelja, razgovarao je s Andrijom Jarkom za Dnevnik Nove TV o sve dramatičnijoj situaciji pred Banskim dvorima.

Jeste li svjesni ove vrlo opasne, napete situacije?

Žalosno je da je do ovoga došlo. Mi ne postavljamo nikakve ultimatume, želimo razgovor i dijalog. Žao nam je što premijer cijelog dana nije imao vremena, nadamo se da će ipak do 22 sata stići iz Rovinja, gdje je otišao na trke red Bulla i da će naći malo volje i slobodnog vremena da razgovara s hrvatskim braniteljima. Bilo bi bolje da je to bilo prije 220 dana, nakon prvog dana prosvjeda.

Što ćete napraviti u 22 sata? Policija je bila ovdje da vam uruči prekršajne prijave, niste ga uzeli. Što ćete napraviti ako policija u 22 sata uđe u ovaj prostor?

Ja sam rekao da ovo nije prosvjed, ovo je čekanje. Čekamo našeg premijera, legalno izabranog, da priča s hrvatskim braniteljima, s hrvatskim građanima, a to je i njegova dužnost kao premijera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije bitno, ali... 'Nisam znao 'dress code', mogli smo Kotromanović i ja doći i u nakićenijim odorama' Slika nije dostupna Premijer i ministar Matić razgovarali su s braniteljima u Banskim dvorima Matić: Izložen sam tolikim prijetnjama jer provodim hrvatske zakone, a zamislite što bi bilo da idem razotkriti lažne invalide?!

PORUKA S MARKOVA TRGA 'Ovo nije prosvjed, ovo je čekanje. Nadamo se da će premijer stići do 22 sata'

Svi smo se nadali da nakon obilježavanja 'Bljeska' slijedi zatopljenje odnosa. Što se dogodilo? Jeste li razgovarali s njim, imate li njegov broj?

Prije mjesec dana premijer je izrazio dobru volju da s nama razgovara, ali to se nije obistinilo i žalosni smo zbog toga. Tražimo razgovor s premijerom i da na tom radnom sastanku budu i ministar, zamjenica i pomoćnik. Nebitno je gdje će se održati. Tražimo da budu prisutni i mediji, hrvatska javnost koja zaslužuje čuti zašto branitelji prosvjeduju.

Hoće li branitelji u 22 sata pružati pasivni otpor policiji? Hoćete li ući u crkvu?

Vrata crkve su hrvatskim braniteljima uvijek otvorena. No, kako ćemo bježati? Zar bi se trebali sakrivati u crkvi? Možemo li pustiti da netko navlači 100-postotne invalide?  Vidjet ćemo što će se još dogoditi do 22 sata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene