Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako će gradonačelnik raditi, a ne smije razgovarati sa suradnicima - koji su USKOK-ovi svjedoci?


Slučaj Milana Bandića mnogi su već okarakterizirali kao pravosudnu sapunicu, a ona će sutra dobiti nastavak.

Kada u utorak dođe na posao, u 9 sati, održat će se kolegij gradonačelnika sa suradnicima u gradskoj upravi, a mnogi od njih na popisu su 178 USKOK-ovih svjedoka s kojima Bandić ne smije razgovarati.

Gotovo da nema gradskog ureda, pročelnika, zamjenika ili službenika s kojim Milan Bandić smije komunicirati. Kako će izgledati kolegij na kojem su pročelnici sa zabranom? Hoće li se Bandićev nalog da se nešto napravi ili potpiše tretirati kao kršenje jamstva? Tko će i na koji način kontrolirati što se pričalo i tko je pričao na kolegiju? Snimanjem sjednice, transkriptima ili na neki treći način?

Vezani članci Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Bandić o financiranju kampanje: "Svaka kuna i lipa je u Stranci rada i solidarnosti transparentna" Milan Bandić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Bandić o snimkama na kojima urla na suradnike: "Nije mi neugodno, ja sam ponosan na to, to je moj neponovljivi stil"

Na popisu onih koji ne smiju ni na koji način razgovarati s gradonačelnikom su i njegova dva vozača, vodstvo novoosnovane stranke, ali i poznate osobe poput atletičarke Sandre Perković. Kako to nadzirati i gdje je granica kad poslovni razgovor postaje utjecaj na svjedoke i ometanje istrage?

Vratio se: Milanu Bandiću ukinuta zabrana obavljanja gradonačelničke dužnosti!

Bandić opet ima kontrolu nad gradom, ali ne i nad Holdingom, čiju je novu upravu postavila Sandra Švaljek. Vrlo je izvjesno da će ih gradonačelnik smijeniti. Jasno je već kazao kako nije zadovoljan njihovim izborom. No, odluči li ih smijeniti jer su postavljeni mimo njegove želje, svaki od njih će dobiti 600 tisuća kuna otpremnine. Tu im povlasticu omogućuje klauzula Ugovora koji su potpisali. Obzirom na to da se radi o Upravi koja ima pet članova, njihovo bi smjenjivanje Holding, odnosno, grad i porezne obveznike moglo stajati tri milijuna kuna.

Za sada je vjerojatno da u Zagrebu ipak neće biti izvanrednih izbora. On je sad gradonačelnik u punom kapacitetu. Pitanje je što s krizom u Gradskoj skupštini obzirom da je klub Milana Bandića raskinuo sporazum s HSLS-om i predsjednikom Skupštine Darinkom Kosorom.

Prvi test je za dva tjedna kad je iduća sjednica Skupštine. Kako će i s kim Bandić to raditi ako ide u rušenje Kosora nedostaju mu glasovi. Od koga ih može dobiti. Od HDZ-a teško obzirom da šef oporbe u Zagrebu Andrija Mikulić također na listi svjedoka s kojima Bandić ne smije komunicirati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook