Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uživat ćete

Kako brzo i jeftino napraviti blagdanske kolače

Blagdanski kolači (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Blagdanski kolači (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Blagdanski kolači (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Blagdanski kolači (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Blagdanski kolači (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Blagdanski kolači (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Blagdanski kolači (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Vrijeme je za pripremu blagdanskih kolača. Namirnice za blagdanske kolače ne moraju nužno biti skupe.

Za obožavatelje maka ovaj je kolač pravo veselje. Stavili smo pola kile brašna, malo mlijeka, kvasca, šećera i prstohvat soli. Vješte ruke, topla prostorija i kvasac koji se mora uvećati nekoliko puta. Pokrit ćemo i čekati da se malo nadigne i onda možemo razvaljati.

Pročitajte i ovo Katarina Jusić Mezga, reporterka Dnevnika Nove TV Na izlet u Veneciju uz ulaznicu Na izlet uz ulaznicu: Je li Venecija pronašla rješenje za previše turista? Majka Jean-Michel Nicoliera - 3 Francuz ubijen na Ovčari Majka Jean-Michela Nicoliera zaplakala kad su stigli Rafalei: "Bio bi ponosan, Hrvatska je njegova zemlja"

U međuvremenu zagrijat ćemo mlijeko i stavit ćemo unutra mak da se prokuha. Eventualno se po želji može dodati malo limunove korice, grožđice, cimeta, bilo kakvih začina. Razvaljano tijesto, premazali smo s makom i sad ćemo prije pečenja premazati s jajem i može ići na pečenje.

Stavljamo peći na 180 stupnjeva 30-40 minuta i vidjet ćemo kad lijepo porumeni.

Nešto slađi, kolač je koji podsjeća na djetinjstvo. Trebaju nam jaja, šećer, brašno, mlijeko, ulje, džem od šljive, čokolada za kuhanje i začini za medenjake.

U priloženom videu pogledajte koje smo sve kolače i kako pripremili brzo i jeftino.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene