Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skrivena opasnost

I božićne lampice opasne po život?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li se ikad zapitali kakva je kvaliteta božićnih lampica koje svijetle u Vašem domu?

Posljednjih su godina u Hrvatskoj čak šest većih požara prouzročile neispravne božićne lampice. Nakon šokantne objave Europske komisije kako čak 70 posto lampica na tržištu može prouzročiti strujni udar i požar, posvuda su krenule akcije čišćenja tržišta od opasnih proizvoda, saznaje Provjereno.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Robert Čusek - 3 Borba za istinu Zašto Centar za socijalnu skrb nije posvojiteljima rekao istinu o zdravstvenom stanju djece? "Ne bježimo od odgovornosti, spremni smo na inspekciju" Provjereno: Zvonimir Rusjan - 5 izgubili dokumentaciju Na mirovinu je čekao 14 godina, a onda se uključilo Provjereno: "Mislio sam da će ići brže, ali ovako..."

Ekipa je istražila je koliko su bili učinkoviti naši inspektori. U Institut za elektrotehniku na ispitivanje su donijeli lampice s tržnice, ali i iz velikog trgovačkog centra.

>> Djed Mraz će ove godine donositi skromnije poklone

Dvije obitelj kojima je dom izgorio u požaru koji su prouzročile božićne lampice ispričale su svoju priču:
'Lampice su bile kupljene na štandu i valjda su negdje zakazale, buknuo je požar i upalila se greda i bor se upalio'. tim riječima Milan Nikolić iz Čakovca opisuje događaje koji su zauvijek promijenili njegov život.

'Osjećate se grozno kad u sekundi ostanete bez svega što imate kada he to što imate na sebi sve', opisao je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene