Pred nama je blagdanski vikend u kojem će mnogi na put. Gužve se od petka očekuju na autocestama diljem zemlje i na graničnim prijelazima.

Galerija


Osim uskrsnih blagdana, gužve na cestama izazvat će i iznadprosječno toplo vrijeme, zbog čega u Hrvatskom autoklubu (HAK) očekuju posebno gust promet prema moru.

Vezani članci Policajac zaključava ćeliju Sve više vozača dobiva zatvorske kazne za prometne prekršaje, a zbog gužve iza rešetaka zatvorenici tuže državu Slika nije dostupna Kako se pripremiti za ljetne uvjete na cesti? Donosimo važne upute!

"Veći val očekuje se tijekom petka. Promet će biti vrlo gust već negdje od 12 sati, a veći broj vozila ide prema zemljama istočne Europe", rekao je Irvin Filipović iz HAK-a.

Također je rekao da bi oni koji mogu trebali putovati noću jer nas očekuju dvoznamenkaste temperature.

"Očekujemo suhe kolnike i bit će sunčano i vedro. Očekuje se dosta dinamičan promet, pa će svakako trebati strpljenja", rekao je Filipović.

"Taj veći dio vozila naravno da će opteretiti i brojne granične prijelaze, ponajprije u Posavini. To su nam Jasenovac, Gradiška, Županja, Slavonski Brod, onda Bajakovo prema susjednoj Republici Srbiji", dodao je.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr