Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu ustvrdio kako je porez na dodanu vrijednost od 25 posto promašaj, a porez na imovinu, smatra, 'pretvorit će se u porez na sirotinju', od kojeg bi najviše mogla stradati Istra.


Nova vlada treba odustati od predložene porezne reforme, pogotovo od nove stope PDV-a i poreza na imovinu koji bi opet mogao pogoditi najsiromašnije koji će morati plaćati skuplju hranu i režije, kazao je Kajin i predložio da se PDV na hranu barem smanji na razinu kakva je i u zemljama u okružju.

Po njegovim riječima viši porez na dodanu vrijednost nije bio dio Plana 21, pa stoga, kako je rekao, 'ima pravo na dobronamjernu kritiku'. Otklonio je mogućnost ukidanja jedinica lokalne samouprave u Istri, istaknuvši kako je 'ovaj komunalni ustroj Istri pomogao' te da pogotovo unutrašnja Istra ne bi bila toliko napredna bez malih općina.

Kajin je na današnjoj konferenciji za novinare govorio i o rekordnom istarskom izvozu koji, kako je naglasio, 'u prvih devet mjeseci ove godine iznosi milijardu i 270 milijuna dolara, odnosno više nego dvostruko nadmašuje izvoz Primorsko-goranske ili Splitsko-dalmatinske županije'.

'Ne pamtim kad se u Istri toliko cesta izgradilo kao ove godine', ustvrdio je Kajin, dodavši kako bi tvrtki Bouygues trebalo produžiti koncesiju za Istarski ipsilon. To će potaknuti gradnju druge tunelske cijevi i autoceste Pazin-tunel Učka, čime će se, smatra, u konačnici zaposliti dvije tisuće istarskih građevinara.

On je podupro svako sudjelovanje ljudi iz IDS-a na državnoj razini, ali i veću decentralizaciju koja bi mogla koristiti cijeloj Hrvatskoj. (HINA)
 

Vezani članci Zoran Milanović Milanović u Istri: "Sve što sam imao reći o Bandiću govorio sam zadnjih godina." Otkrio i kad će objaviti ime svog kandidata za predsjednika Vrhovnog suda Danijel Ferić Ferić: "Istra prednjači i po skidanju imuniteta europarlamentarcima"