Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kajin je u Saboru zatražio stanku zbog ' problematičnog povlačenja novca iz EU'.


Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin upozorio je u srijedu u Saboru da je Hrvatska od ulaska u Europsku uniju (EU) pa do kraja 2014. uplatila 29,6 milijuna eura više nego što joj se vratilo.

Vezani članci Ilustracija Dobre vijesti za građane Kosova: "Uložili su velike napore" Sabor - 2 U Saboru danas rasprava o izvješćima predsjednika Vrhovnog suda o stanju sudbene vlasti

"Od 1. srpnja 2013. do 31. prosinca 2014. mi smo Bruxellesu uplatili 700 milijuna eura, u tom smo razdoblju povukli 722 milijuna eura, što po tome znači da smo povukli 22,4 milijuna eura više nego smo uplatili. Ako se, međutim ima na umu i uplata 52 milijuna eura za Europsku investicijsku banku, odnosno istraživački fond za ugljen i čelik ispada da smo mi mi uplatili 751,5 milijuna eura, a povukli 721,9 milijuna eura", ustvrdio je Kajin nakon stanke koju je zatražio u Hrvatskom saboru zbog, kako je rekao, problematičnog povlačenja novca iz EU.

LEKO U PODGORICI 'Hrvatska je Crnoj Gori partner na putu prema EU'

Uplatili smo, kaže, više, a vraća nam se naš novac. "Prioritete nam je kroz ovih godinu i pol dana određivao Bruxelles i umjesto da se novac kanalizirao na pokretanje gospodarstva, on se isključivo koristio za uvoz roba iz EU", rekao je Kajin.

U tom kontekstu, upozorio je i na odlazak mladih iz Hrvatske. "U dvije godine otišlo ih je preko 50 tisuća, a prema podacima bečkog instituta sprema se čak 115 tisuća ljudi napustiti ove prostore", kazao je.

Predsjedavajući Hrvatskog sabora na kraju Kajinovog izlaganja ustvrdio je: "Mi smo demokratska država i društvo pa toleriramo neznanje, a uvažavamo dobre namjere". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju