Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kajin u Saboru:

'Od ulaska u EU uplatili 29,6 milijuna eura više nego što nam se vratilo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kajin je u Saboru zatražio stanku zbog ' problematičnog povlačenja novca iz EU'.

Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin upozorio je u srijedu u Saboru da je Hrvatska od ulaska u Europsku uniju (EU) pa do kraja 2014. uplatila 29,6 milijuna eura više nego što joj se vratilo.

Pročitajte i ovo Nova lica u Saboru - 4 Velik broj Nova lica u Saboru: Dolaze iz različitih političkih opcija, a ima i jedan volonter Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana"

"Od 1. srpnja 2013. do 31. prosinca 2014. mi smo Bruxellesu uplatili 700 milijuna eura, u tom smo razdoblju povukli 722 milijuna eura, što po tome znači da smo povukli 22,4 milijuna eura više nego smo uplatili. Ako se, međutim ima na umu i uplata 52 milijuna eura za Europsku investicijsku banku, odnosno istraživački fond za ugljen i čelik ispada da smo mi mi uplatili 751,5 milijuna eura, a povukli 721,9 milijuna eura", ustvrdio je Kajin nakon stanke koju je zatražio u Hrvatskom saboru zbog, kako je rekao, problematičnog povlačenja novca iz EU.

LEKO U PODGORICI 'Hrvatska je Crnoj Gori partner na putu prema EU'

Uplatili smo, kaže, više, a vraća nam se naš novac. "Prioritete nam je kroz ovih godinu i pol dana određivao Bruxelles i umjesto da se novac kanalizirao na pokretanje gospodarstva, on se isključivo koristio za uvoz roba iz EU", rekao je Kajin.

U tom kontekstu, upozorio je i na odlazak mladih iz Hrvatske. "U dvije godine otišlo ih je preko 50 tisuća, a prema podacima bečkog instituta sprema se čak 115 tisuća ljudi napustiti ove prostore", kazao je.

Predsjedavajući Hrvatskog sabora na kraju Kajinovog izlaganja ustvrdio je: "Mi smo demokratska država i društvo pa toleriramo neznanje, a uvažavamo dobre namjere". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene