Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kadriću 12 godina za ubojstvo u središtu Rijeke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Rijeci nepravomoćno je na 12 godina zatvora osudio Seada Kadrića za ubojstvo Zijada Hadžića (47) u središtu Rijeke u lipnju 2004. godine.

Postupak je vođen pred Sudskim vijećem pod predsjedanjem sutkinje Srebrenke Šantić. Olakotna okolnost pri procjeni kazne Kadriću bila je mladost, t.j. njegovih 29 godina, a otegotna smrtonosno pucanje iz pištolja među ljudima u najužem gradskom središtu.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Kadrić, državljanin BiH, proglašen je krivim jer je na Koblerovu trgu pokraj Korza usred dana ispalio smrtonosne hitce na Hadžića i pobjegao s mjesta ubojstva. Skrivao se u BiH i u Austriji, gdje je i uhićen zbog krađe satova vrijednih 75.000 eura.

Tijekom suđenja Kadrić je tvrdio da je ubojstvo počinila treća osoba, muškarac iz Banje Luke, s kojim je tada bio u drušvu.

Austrijska policija je utvrdila da se služio lažnim ispravama te naknadno doznala da ga Hrvatska traži zbog Hadžićeva ubojstva.

Izručen je Hrvatskoj u rujnu 2006., a u srpnju 2007. počelo je suđenje na riječkom Županijskom sudu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene