Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski sud u Rijeci nepravomoćno je na 12 godina zatvora osudio Seada Kadrića za ubojstvo Zijada Hadžića (47) u središtu Rijeke u lipnju 2004. godine.


Postupak je vođen pred Sudskim vijećem pod predsjedanjem sutkinje Srebrenke Šantić. Olakotna okolnost pri procjeni kazne Kadriću bila je mladost, t.j. njegovih 29 godina, a otegotna smrtonosno pucanje iz pištolja među ljudima u najužem gradskom središtu.

Vezani članci Hoće li Zoran Mamić kaznu služiti u BiH? - 2 Što će sud odlučiti o Mamićevoj molbi? Ako je odbije, slijedi raspisivanje tjeralice i europski uhidbeni nalog Vrhovni sud 11 godina zatvora za ubojstvo: Majci troje djece Vrhovni sud potvrdio kaznu jer je ugušila novorođenu bebu

Kadrić, državljanin BiH, proglašen je krivim jer je na Koblerovu trgu pokraj Korza usred dana ispalio smrtonosne hitce na Hadžića i pobjegao s mjesta ubojstva. Skrivao se u BiH i u Austriji, gdje je i uhićen zbog krađe satova vrijednih 75.000 eura.

Tijekom suđenja Kadrić je tvrdio da je ubojstvo počinila treća osoba, muškarac iz Banje Luke, s kojim je tada bio u drušvu.

Austrijska policija je utvrdila da se služio lažnim ispravama te naknadno doznala da ga Hrvatska traži zbog Hadžićeva ubojstva.

Izručen je Hrvatskoj u rujnu 2006., a u srpnju 2007. počelo je suđenje na riječkom Županijskom sudu.