Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Da djeca presele zbog roditelja u drugi grad pa i u drugu državu, nije ništa novo. No ima slučajeva kada je obrnuto.


Sa nepunih 12 godina Ante Ćorić iz Zagreba, poznat kao i nogometno čudo od djeteta, preselio je u austrijski Salzburg. Premda su se za njegov talent i nogometno umijeće raspitivali brojni europski klubovi, mali virtuoz odabrao je Mozartov grad. No onamo nije pošao samo on, već i cijela njegova obitelj, brat Josip, također nogometaš, te roditelji Miljenko i Zdravka.

Vezani članci Andrija Klarić Odlučio je, protivno odluci Stožera, otvoriti teretanu: ''Ako je to kriminal, spreman sam na sankcije'' Padobran (Foto: Screenshot/YouTube) Padobrani i pijavice nisu dobra kombinacija, čista je sreća što je prošao bez ozljeda

Slična je priča i Ruskinje Ksenije. Sa samo 17 godina ostavila je svoj dom u Moskvi, i sa majkom Tanjom, udanom za Hrvata, doselila u Veliku Goricu u kojoj je nastavila raditi ono što joj, kako kaže, najbolje ide - igrati odbojku!

I Ksenija i Ante tek se upoznaju s novim sredinama, uče jezike, pronalaze nove prijatelje, odlučni u namjeri da se u Velikoj Gorici, odnosno Salzburgu – pokažu u najboljem mogućem svijetlu. Roditelji koji su zbog djece u potpunosti izmijenili svoje živote i to stotinama, pa i tisućama kilometara dalje, kažu – učinili bi to opet!

Cijelu priču možete pogledati večeras u emisiji Provjereno u 21 sat.