Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POVEZIVANJE HRVATSKE

Pogledajte impresivan video Pelješkog mosta, u tijeku zadnje pripreme za spajanje kolosalne građevine

Na jugu zemlje sprema se veliko slavlje i vatromet zbog završetka izgradnje Pelješkog mosta. No, spajanje mosta ne znači i spajanje Hrvatske. Kada će se moći voziti preko Pelješkog mosta, otkrio je reporteru Dnevnika Mariju Juriču predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

U tijeku su posljednje pripreme za montiranje jedinog preostalog segmenta dugo iščekivanog Pelješkog mosta. O tome što slijedi nakon spajanja mosta govorio je predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

''Sve je spremno. U 18 sati počinju pripreme za podizanje čeličnog elementa i oko 19 sati se planira podizati. Oko 23 sata bi taj zadnji segment težine od 200 tona trebao biti montiran i nakon toga ide varenje'', pojasnio je detalje Škorić i dodao da je riječ o vrlo zahtjevnom poslu.

''U noćnim se satima radi zbog temperaturnih oscilacija jer velike temperature značajno utječu na montažu'', pojasnio je.

Kada će most biti u upotrebi?

Otkrio je da će nakon toga uslijediti varenje konstrukcije, asfaltiranje, postavljanje rasvjete.

''Nadamo se da će, kada se završe svi građevinski radovi i montira sva oprema, krajem siječnja sljedeće godine biti tehnički pregled i da će biti most potpuno gotov'', rekao je i dodao da se nada da će prvi automobili preko mosta prijeći u ožujku sljedeće godine.

Kada je riječ o pristupnim cestama, Škorić kaže da Strabagova točka biti gotova do lipnja 2021. godine.

Snimku izgradnje Pelješkog mosta objavila je Vlada na društvenim mrežama. "Večeras, nakon spajanja, konačno, jedan most - jedna Hrvatska!", navodi se na Facebook stranici Vlade. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene